Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Πέμπτη, Αυγούστου 29, 2013
Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ανήλθε σε 181 εκατ. ευρώ για το Α’ εξάμηνο του 2013, μειωμένος κατά 20% έναντι του 2012 (227 εκατ. ευρώ). Οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά παρέμειναν στα επίπεδα του 2012, ενώ οι εξαγωγές σημείωσαν πτώση, κυρίως προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω της μειωμένης ζήτησης και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη τους πρώτους μήνες του 2013.
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 1,4 εκατ. ευρώ,εμφανίζοντας μείωση 70% έναντι του 2012, ενώ το αποτέλεσμα εκμετάλλευσης (EBIT) του Ομίλου ανήλθε σε ζημιές 2,9 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 254 χιλ. ευρώ το 2012.
Τα αποτελέσματα του Ομίλου έχουν επηρεαστεί από τις μειωμένες πωλήσεις, τον αυξημένο ανταγωνισμό, καθώς και από την καθυστέρηση ανάθεσης μεγάλων συμβολαίων, ενώ σημαντική είναι η επίπτωση της αποτίμησης των βασικών αποθεμάτων μετάλλου λόγω της μεγάλης πτώσης των τιμών στο χρηματιστήριο μετάλλων.
Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε ζημιές 8,7 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 8,2 εκατ. ευρώ το 2012, ενώ τα καθαρά ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε ζημιές 9,4 εκατ. Ευρώ ή 0,3164 Ευρώ ανά μετοχή. Τα καθαρά ενοποιημένα αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου 2013 επιβαρύνθηκαν επιπρόσθετα από εφάπαξ ζημιά 1,8 εκατ. Ευρώ λόγω επανυπολογισμού της αναβαλλόμενης φορολογίας εξαιτίας της μεταβολής του συντελεστή φόρου εισοδήματος από 20% σε 26%.
Ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου ανήλθε σε 159 εκατ. Ευρώ, αυξημένος κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013 καθώς εκταμιεύτηκαν σε επίπεδο Ομίλου 12 εκατ. Ευρώ για επενδύσεις.
Οι μελλοντικές εξελίξεις στο εγχώριο και διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον είναι αβέβαιες, ωστόσο ο Όμιλος παραμένει προσηλωμένος στην υλοποίηση του στρατηγικού του σχεδιασμού, εστιάζοντας σε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και σε αγορές του εξωτερικού για τη βελτίωση των οικονομικών του μεγεθών. Επίσης συνεχίζονται αμείωτες οι επενδύσεις για την ανάπτυξη νέων προϊόντων, ενώ εντατικοποιούνται οι προσπάθειες για ενδυνάμωση των δικτύων πωλήσεων και περαιτέρω μείωση του κόστους παραγωγής και βελτιστοποίηση της διαχείρισης του κεφαλαίου κίνησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου