Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2013

Όπως αποκάλυψε το energypress, με την υπ΄αριθμόν 1095 ΠΟΛ που υπογράφει ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων Χάρης Θεοχάρης και εκδόθηκε στις 29 Απριλίου 2013, έχει δημιουργηθεί αναστάτωση στους παραγωγούς ενέργειας από φωτοβολταϊκά, καθώς την έκτακτη εισφορά που παρακρατείται κάθε μήνα με το αντίστοιχο τιμολόγιο προς τον ΛΑΓΗΕ ή ΔΕΔΔΗΕ, δεν επιτρέπεται να την δηλώσουν ως ποσό που εκπίπτει από τα έσοδά τους (έστω και σε βάθος πενταετίας όπως προβλέπει ο νόμος), παρά μόνον όταν εξοφλείται το αντίστοιχο τιμολόγιο.
Ωστόσο φαίνεται ότι το θέμα αντιμετωπίζεται θετικά από το υπουργείο οικονομικών. Συγκεκριμένα, ο αναγνώστης μας κ. Γιώργος Στάθης, παραγωγός φωτοβολταϊκών και ταυτόχρονα λογιστής, έστειλε σχετικό ερώτημα στο υπουργείο Οικονομικών και έλαβε επίσημη απάντηση. Από την παράγραφο 4 της απάντησης (μπορείτε να την δείτε ολόκληρη στην αριστερή στήλη) προκύπτει ξεκάθαρα  ότι ο χρόνος κατά τον οποίο λογίζεται ότι έγινε η παρακράτηση είναι ο χρόνος έκδοσης του τιμολογίου και όχι ο χρόνος κατά τον οποίο γίνεται η εξόφληση του παραπάνω τιμολόγιου όπως αρχικά άφηνε να εννοηθεί η ΠΟΛ 1095 του κ. Θεοχάρη.
Όπως σημειώνει σχετικά ο κ. Στάθης, «μετά την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να αθροίσουμε το σύνολο των παρακρατήσεων που μας έγινε  μέσα στο 2012 και να το πολλαπλασιάζουμε με το 20% (1/5) και αυτό είναι  το ποσό που θα αφαιρέσουμε από τα έσοδα της χρήσης  μαζί με τα άλλα έξοδα για να προκύψει το φορολογητέο εισόδημα. Προσοχή ως έσοδο λαμβάνουμε το συνολικό ποσό του τιμολογίου πριν γίνει η παρακράτηση.
Το επόμενο έτος θα έχουμε πάλι το 20% της παρακράτησης του 2012 και το 20% της παρακράτησης του 2013. Με λίγα λόγια το αντιμετωπίζουμε όπως και τις αποσβέσεις, αλλά σε αυτήν την περίπτωση έχουμε σταθερή μέθοδο και όχι φθίνουσα όπως έχουμε στον εξοπλισμό».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου