Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2013

Ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο στη μελλοντική πορεία των εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών στην Ευρώπη αναμένεται να έχει η επιβολή των μέτρων αντιντάμπινγκ στα κινεζικά πάνελ σε συνδυασμό με παράγοντες όπως η μείωση των επιδοτήσεων.
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της IHS, ο συνδυασμός των παραπάνω μέτρων θα έχει ως αποτέλεσμα μέσα στο 2013 οι χώρες της ΕΕ να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά ισχύος 6 GW, δηλ. κατά 1,3 GW ή 33% μειωμένης συγκριτικά με την αντίστοιχη του 2012.
Είναι χαρακτηριστικό ότι άλλοτε «δυνατές» αγορές όπως η Γερμανία και η Ιταλία αναμένεται μέσα στο 2013 να κινηθούν πτωτικά, με τη νέα ισχύ να εμφανίζεται μειωμένη κατά 3 GW και 2 GW αντίστοιχα.
Στην περίπτωση της Ελλάδας, η έκθεση προβλέπει ότι η νέα εγκατεστημένη ισχύς θα ανέλθει σε 1 GW, μειωμένη κατά αρκετά MW σε σχέση με την περυσινή απόδοση της χώρας.  Πάντως, τόσο η Ελλάδα όσο και οι Ιταλία – Γερμανία παραμένουν στο top 10 των αγορών φ/β όσον αφορά τις νέες εγκαταστάσεις του 2013.
Στην Ασία τα σκήπτρα των φωτοβολταϊκών
Σε παγκόσμιο επίπεδο πάντως, τα πράγματα φαίνεται να είναι περισσότερο αισιόδοξα. Βάσει των στοιχείων της IHS, οι παγκόσμιες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών αναμένεται μέχρι το τέλος του 2013 να έχουν αγγίξει τα 34,5 GW, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 11%.
Κύριος μοχλός για τη συγκεκριμένη άνοδο θα είναι οι αγορές της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Ινδίας, στις οποίες θα καταγραφεί σημαντική άνοδος της ζήτησης.
Αναλυτικά, οι δέκα κορυφαίες αγορές ηλιακής ενέργειας, σύμφωνα με την IHS, προβλέπεται να είναι:
1. Κίνα
2. Ιαπωνία
3. ΗΠΑ
4. Γερμανία
5. Ιταλία
6. Ινδία
7. Ηνωμένο Βασίλειο
8. Ελλάδα
9. Αυστραλία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου