Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Παρασκευή, Απριλίου 29, 2011
Πυρά κατά της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, εξαπέλυσε σήμερα ο πρόδρος της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλος, προαναγγέλλοντας απεργιακές κινητοποίησεις και δικαστικές προσφυγές.

Πυρά κατά της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών αλλά και του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, εξαπέλυσε σήμερα ο πρόδρος της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

ΓΕΝΟΠ: Κατά παραγγελία το πόρισμα
Μάλιστα, αμφισβήτησε το πορίσμα Ρακιντζή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «λέει ψέματα», ενώ παράλληλα άσκησε σκληρή κριτική στους κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Σαχινίδη τονίζοντας ότι παλαιότερα στήριζαν τους συνδικαλιστές, ενώ τώρα τους χαρακτηρίζουν ανεύθυνους.
ΓΕΝΟΠ: Κατά παραγγελία το πόρισμα
«Δεχόμαστε επίθεση για τη δράση μας και τη στάση μας και όχι για τα χρήματα που νόμιμα πήραμε με τις κυβερνήσεις».
Παράλληλα ανέφερε ότι το πόρισμα του Λ. Ρακιντζή για τη ΓΕΝΟΠ έγινε κατά παραγγελία της τρόικας, ενώ χαρακτήρισε νόμιμες όλες τις παροχές της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ καθώς, όπως είπε, στηρίζονται σε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Έδωσε εξηγήσεις για μια σειρά από τιμολόγια που εμφανίστηκαν στο πόρισμα όπως ένα ποσό 7.085 ευρώ για μια βράδια σε ξενοδοχείο, που αποτελούσε φιλοξενία 26 συνδικαλιστών.
Για την αποστολή δώρων σε υπουργούς δήλωσε ότι δεν θα επαναληφθούν, ενώ «κάρφωσε» τον αναπληρωτή CEO της Επιχείρησης, κ. Μπαράτση, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο, έστελνε καλάθια με ποτά σε ανταγωνιστές της ΔΕΗ όπως οι κ.κ. Κουπελούζος και Μελισσανίδης.
Απόψε θα παρθεί η απόφαση για τις κινητοποιήσεις
Στο μεταξύ, με απεργιακές κινητοποιήσεις, από τις 7 Μαΐου, φαίνεται να απαντά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στα σχέδια περαιτέρω μετοχοποίησης της ΔΕΗ, προτείνοντας μάλιστα να δανείσει η ίδια στο κράτος τα περίπου 400 εκατ. ευρώ που αναμένεται να συγκεντρωθούν από την πώληση του 17% των μετοχών της Επιχείρησης, προκειμένου να αποτραπεί η πώληση.
Το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ συνεδριάζει απόψε για να αποφασίσει τη μορφή και το χρόνο των κινητοποιήσεων. Η εισήγηση προβλέπει επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, με έναρξη μια εβδομάδα πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου για την περαιτέρω μετοχοποίηση της (δηλ. αν η ρύθμιση κατατεθεί στις 15 Μαΐου με το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο, οι κινητοποιήσεις προγραμματίζεται να ξεκινήσουν στις 7 Μαΐου).
Όσον αφορά στα προβλήματα που ενδεχομένως παρουσιαστούν στην ηλεκτροδότηση λόγω των κινητοποιήσεων, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, αρκέστηκε να πει πως η απεργία είναι νόμιμο δικαίωμα και σε οποιονδήποτε κλάδο γίνεται, έχει επιπτώσεις.
Και δικαστικές προσφυγές
Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα, ο κ. Φωτόπουλος προανήγγειλε επίσης δικαστικές προσφυγές για την κατοχύρωση της περιουσίας του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων στη ΔΕΗ, ύψους 11,9 δισ. ευρώ, η οποία είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της επιχείρησης.
Οι προσφυγές αυτές, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, θα γίνουν προκειμένου να καλύψει το κράτος υποχρεώσεις ύψους 600 εκατ. ευρώ προς το ασφαλιστικό ταμείο της ΔΕΗ, που όφειλε να καταβάλει το 2010 και το 2011 και να επιστρέψει στη ΔΕΗ η υποχρέωση που έχει αναλάβει ο κρατικός προϋπολογισμός, να καλύπτει κάθε χρόνο το άνοιγμα μεταξύ εσόδων (εισφορών) και δαπανών (συντάξεων) του ταμείου, (το οποίο εφέτος υπολογίζεται σε 900 εκατ. ευρώ), έναντι της περιουσίας του ασφαλιστικού φορέα.
«Σε διαφορετική περίπτωση ας φέρουν πίσω τα λεφτά» υποστήριξε, εννοώντας το ασφαλιστικό κεφάλαιο που έχει δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια και το οποίο, σύμφωνα με την τελευταία αναλογιστική μελέτη, είναι 11,9 δισ. ευρώ και είναι ενσωματωμένο στην περιουσία της ΔΕΗ.
ΕΘΝΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου