Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Παρασκευή, Απριλίου 29, 2011

Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ αποφάσισε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, με έναρξη μια εβδομάδα πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου για την περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ.

Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ αποφάσισε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες



Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, σε συνεδρίασή του, αποφάσισε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, με έναρξη μια εβδομάδα πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου για την περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλος ανήγγειλε δικαστικές προσφυγές για την κατοχύρωση της περιουσίας του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων στη ΔΕΗ, ύψους 11,9 δισ. ευρώ, η οποία είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της επιχείρησης. Επίσης, η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ πρότεινε να δανείσουν οι εργαζόμενοι στο κράτος τα 400 περίπου εκατ. που υπολογίζεται ότι θα συγκεντρώσει από αυτήν.

Πέρα από την αμφισβήτηση της αξιοπιστίας των ευρημάτων του επίμαχου ελέγχου, ο κ. Φωτοπουλος έριξε ευθείες βολές κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά και του Φίλιππου Σαχινίδη. Παρουσίασε, μάλιστα, φωτογραφία, στην οποία ο υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται να συμμετέχει σε παλαιότερη εισβολή των συνδικαλιστών στο ΔΣ της ΔΕΗ και τόνισε πως παλαιότερα στήριζαν τους συνδικαλιστές, ενώ τώρα τους χαρακτηρίζουν ανεύθυνους. Παράλληλα ανέφερε ότι το πόρισμα Ρακιντζή για τη ΓΕΝΟΠ έγινε κατά παραγγελία της τρόικας.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ υποστήριξε ότι αν προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ το αποτέλεσμα θα είναι η αύξηση των λογαριασμών του ηλεκτρικού καθώς το μέλημα των ιδιωτών θα είναι η εξασφάλιση κερδοφορίας και όχι η κοινωνική πολιτική. Σήμερα, όπως είπε, η ΔΕΗ έχει το τρίτο φθηνότερο τιμολόγιο στην ΕΕ ενώ στις άλλες χώρες που έγιναν ιδιωτικοποιήσεις οι τιμές αυξήθηκαν μέχρι και στο διπλάσιο. Η ΓΕΝΟΠ προσφέρεται επίσης να παράσχει δάνειο ύψους 400 εκατ. ευρώ στην κυβέρνηση, όσα περίπου αναμένονται τα έσοδα από την πώληση του 17 % των μετοχών της εταιρίας, προκειμένου να αποτρέψει την πώληση. Ο κ. Φωτόπουλος έκανε αυτοκριτική σχετικά με ορισμένες από τις δαπάνες της ΓΕΝΟΠ που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και καλύφθηκαν από τη ΔΕΗ, λέγοντας ότι ως συνδικάτο «δώσαμε δικαιώματα, κάναμε λάθη που πρέπει να διορθωθούν».
www.ant1online.gr

1 σχόλια:

Καλή τύχη στον δίκαιο αγώνα σας συνάδελφοι. Δώστε το "χαστούκι" που αξίζει σε όσους διαχειριστές εξουσίας καπηλεύονται με κάλπικες πρακτικές και ελαφρά τη καρδία ότι χτίστηκε με ιδρώτα, κόπο, αίμα και χαμένες ζωές τόσα χρόνια, στο υπηρεσιακό καθήκον.
Η ανάρτησή σας θα δημοσιευτεί και στο: http://dimouva.blogspot.com/
προκειμένου να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι αναγνώστες.

Δημοσίευση σχολίου