Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Σάββατο, Νοεμβρίου 06, 2010
Διαμέτρου αντίθετο παρουσιάστηκε αυτή την εβδομάδα το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις δημόσιες προσφορές της Enel Green Power, η οποία δραστηριοποιείται στις ΑΠΕ και της ινδικής Coal India. Η μετοχή της EGP υποχώρησε κατά 4% κατά την έναρξη της δημόσιας προσφοράς, παρά την έκπτωση που αποφασίστηκε, ενώ αντίθέτως, εκείνη της Coal India σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο κατά 40%.

Οι αναλυτές σημειώνουν ως δίδαγμα από το παράδειγμα αυτό ότι η αγορά των ΑΠΕ χαρακτηρίζεται από υψηλή ένταση κεφαλαίου, σε μια περίοδο που η χρηματοδότηση είναι περιορισμένη και η κρατική ρύθμιση αβέβαιη. Από την άλλη, εταιρείες όπως η Coal India σε αναδυόμενες οικονομίες σημειώνουν μεγάλη ανάπτυξη λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για φθηνή ενέργεια.

Η κίνηση της Enel να προσφέρει το ένα τρίτο της EGP ήταν τολμηρή και αποτέλεσε βαρόμετρο για τον κλάδο των ΑΠΕ, καθώς οι υπόλοιποι όμιλοι εξετάζουν προσεκτικά τις μελλοντικές κινήσεις τους. Το εύρος της τιμής για την μετοχή της EGP μειώθηκε από τα 1,8-2,4 ευρώ σε 1,8-2,1 ευρώ, οδηγώντας αντίστοιχα σε πτώση και τα οφέλη της Enel, από τα 3,5 δις κοντά στα 2,5 δις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου