Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2010
Περικοπές 200 έως 1.500 ευρώ κατά μέσο όρο στους μισθούς Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου των περίπου 22.000 εργαζομένων στη ΔΕΗ φέρνει, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της διοίκησης του ομίλου, η ετεροχρονισμένη εφαρμογή των νόμων για μείωση αποδοχών στους εργαζομένους του Δημοσίου και τις ΔΕΚΟ.

Στη ΔΕΗ οι μειώσεις μισθών δεν ξεκίνησαν άμεσα, με αποτέλεσμα στο τέλος της χρονιάς να εμφανίζονται «οφειλές» των εργαζομένων προς την επιχείρηση τις οποίες τώρα οι εργαζόμενοι καλούνται να επιστρέψουν λαμβάνοντας λιγότερα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΓΕΝΟΠ Νίκου Φωτόπουλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το συνδικάτο έχει συμφωνήσει με τη διοίκηση προκειμένου οι κρατήσεις να γίνουν σταδιακά σε 12 ή 18 δόσεις, αλλά προειδοποίησε πως για τη ΓΕΝΟΠ αποτελεί «αιτία πολέμου» η μη καταβολή των υπερωριών που έγιναν κατόπιν αιτήματος της ΔΕΗ λόγω έλλειψης προσωπικού. Σε πολλές περιπτώσεις οι υπερωρίες έχουν αποτέλεσμα να ξεπερνιέται το «πλαφόν» στους μισθούς.

«Υπογράψτε με επιφύλαξη»

Η ΓΕΝΟΠ διευκρινίζει πάντως ότι η αποδοχή των δόσεων δεν αποτελεί «νομιμοποίηση» των μειώσεων στους μισθούς (σ.σ.: το συνδικάτο έχει προσφύγει στο ΣτΕ και τα δικαστήρια για να κριθούν αντισυνταγματικοί οι νόμοι) και καλεί τους εργαζομένους να υπογράφουν τη σχετική αίτηση «με επιφύλαξη».

Οι μισθοί στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ μειώθηκαν κατά 7% και τα επιδόματα κατά 30% με το νόμο 3833/2010 από 1ης Ιανουαρίου, ενώ ακολούθησε ο νόμος 3845 που επέφερε πρόσθετη μείωση 3% στους μισθούς από 1ης Ιουνίου και παράλληλα καταργήθηκαν τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας για όσους παίρνουν πάνω από 3.000 ευρώ το μήνα και αντικαταστάθηκαν από επιδόματα 250,χωρις κρατησεις (άδεια και Πάσχα) και 500 ευρώ,χωρις κρατησεις (Χριστούγεννα) για τους υπόλοιπους.Κατά τα άλλα <<<ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ>>>.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου