Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 25, 2013
Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης σχετικά με την υπογραφή ομολογιακού δανείου ύψους € 739 εκατ. με κοινοπραξία ξένων τραπεζών για τη μερική χρηματοδότηση της λιγνιτικής μονάδας «Πτολεμαΐδα V», η ΔΕΗ ΑΕ ενημερώνει ότι εκδόθηκε η τελική ασφαλιστική κάλυψη από τον Γερμανικό Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων EULER HERMES και ότι όλες οι προϋποθέσεις εκταμίευσης του  δανείου έχουν ικανοποιηθεί.
Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ εξασφάλισε ομολογιακό δάνειο ύψους € 739 εκατ. με κοινοπραξία ξένων τραπεζών και ετήσιο συνολικό κόστος κοντά στο 5% που θα υποστηρίζεται από τον Γερμανικό Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων Euler Hermes.
“Ένα τέτοιου μεγέθους δάνειο αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης που δείχνουν διεθνείς οργανισμοί τόσο ως προς το συγκεκριμένο έργο και την Εταιρεία αλλά και ως προς τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας” αναφέρει η ΔΕΗ.
“Οι δράσεις και απαιτούμενες διαδικασίες σχετικά με την υλοποίηση αυτού του εξαιρετικά σημαντικού ενεργειακού έργου προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και βάση του χρονοδιαγράμματος που έχει καταρτίσει η Εταιρεία” προσθέτει σε ανακοίνωσή της η Επιχείρηση.

Η ΔΕΗ χαρακτηρίζει τη νέα μονάδα, συμβατικής αξίας περίπου € 1,4 δισ., ως “μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές επενδύσεις που έχουν γίνει στη χώρα τα τελευταία χρόνια και τη μεγαλύτερη από όλες τις ενεργειακές επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα”.
Η νέα λιγνιτική μονάδα θα διαθέτει τ ισχύ 660 MW για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και 140MW για θερμική ενέργεια για τηλεθέρμανση στην Πτολεμαϊδα.
Κατά την κατασκευή της θα απασχοληθούν έως και 3.000 άνθρωποι, ενώ κατά τη λειτουργία της το μόνιμα απασχολούμενο προσωπικό εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 250 άτομα.
Όπως υποστηρίζει η ΔΕΗ “οι περιβαλλοντικές επιδόσεις της νέας Μονάδας ικανοποιούν τις πλέον αυστηρές απαιτήσεις της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, βελτιώνοντας σημαντικά την περιβαλλοντική απόδοση της ΔΕΗ, καθώς η νέα μονάδα θα αντικαταστήσει παλαιές και ενεργοβόρες Μονάδες και θα πετύχει μεγάλη μείωση της κατανάλωσης λιγνίτη (κατά 40%), εξασφαλίζοντας πολύ μεγάλες μειώσεις των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (CO2) και των ρύπων”.
Επιπλέον, “η νέα Μονάδα V αναβαθμίζει το Ενεργειακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς θα αξιοποιεί τα εγχώρια κοιτάσματα λιγνιτών, μειώνοντας την εξάρτηση της χώρας από εισαγόμενες ενεργειακές πρώτες ύλες” σημειώνει η Επιχείρηση.

 http://www.econews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου