Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Σάββατο, Μαΐου 25, 2013
Με την προχθεσινή Σύνοδο Κορυφής, η ΕΕ θέτει και επισήμως σε εφαρμογή το σχέδιο «φθηνή ενέργεια», σε μία προσπάθεια να ανακτήσει τη χαμένη της ανταγωνιστικότητα και να μειώσει το χάσμα που έχει δημιουργήσει μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ ο ερχομός του σχιστολιθικού αερίου.
«Η ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική πρέπει να διασφαλίσει τον εφοδιασμό καταναλωτών και επιχειρήσεων, σε προσιτές και ανταγωνιστικές τιμές, με ασφαλή τρόπο», αναφέρεται στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου, φράση η οποία περιγράφει με περιεκτικό τρόπο τη νέα στρατηγική της Ευρώπης.
Και από την πλευρά των ηγετών ωστόσο το μήνυμα προς την Κομισιόν ήταν αρκετά ξεκάθαρο. Οι επικεφαλής των 27 κρατών – μελών με παρεμβάσεις τους στη Σύνοδο Κορυφής κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μελετήσει σε βάθος πώς οι τιμές της ενέργειας επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης και ποια θα πρέπει να είναι η λύση για την αντιμετώπιση της υφιστάμενης κατάστασης.
Μεταξύ των αιτημάτων περιλαμβάνεται η εξέταση καινοτόμων μεθόδων χρηματοδότησης, η βελτίωση της ρευστότητας στην αγορά ενέργειας αλλά και το θέμα της σύνδεσης των τιμών φυσικού αερίου και πετρελαίου.
Όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της Συνόδου, στην επίτευξη του στόχου περί ασφαλούς και φθηνής ενέργειας κεντρικό ρόλο θα διαδραματίσει η ανάπτυξη των εγχώριων πηγών ενέργειας (πιθανότατα σε αυτές να περιλαμβάνεται και το σχιστολιθικό αέριο) αλλά και η ολοκλήρωση της ενιαίας ενεργειακής αγοράς.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν, η ενοποίηση της ευρωπαϊκής αγοράς θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας κατά περίπου 35 δις. ετησίως.
Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, στόχος είναι έως το 2015 να έχουν αναπτυχθεί οι απαραίτητες διασυνδέσεις ώστε να έχει απαλειφθεί η απομόνωση των κρατών – μελών.
Βεβαίως, στο κείμενο των συμπαρασμάτων διατηρείται η προτεραιότητα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, παρά τα προβλήματα που αναγνωρίζεται ότι υπάρχουν. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου