Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Τρίτη, Οκτωβρίου 02, 2012

 

Η επίσπευση των διαδικασιών για τη δημιουργία 15.000 «διαθεσιμοτήτων» στον δημόσιο τομέα απασχόλησε σύμφωνα με πληροφορίες τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της οποίας ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι «δεν συζητήθηκαν απολύσεις προσωπικού».

Επισπεύδονται οι 15.000 «διαθεσιμότητες» στο Δημόσιο
Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες των καταργήσεων ή συγχωνεύσεων οργανισμών, από το νέο κύμα των οποίων εκτιμάται ότι θα προκύψει η «δεξαμενή» για τις 15.000 διαθεσιμότητες.
Οι εκπρόσωποι της τρόικας εξακολουθούν να έχουν ενστάσεις για το μέτρο της διαθεσιμότητας και διατηρούν στο τραπέζι τη λύση των απολύσεων.
Αναλόγως σθεναρές φαίνεται να είναι και οι θέσεις της ελληνικής πλευράς, δεδομένου ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θεωρεί την εισήγηση για απολύσεις όχι μόνο αμφίβολης δημοσιονομικής αξίας αλλά και αμφίβολης πολιτικής αποτελεσματικότητας.
Ο κ.Στουρνάρας, ακολούθως, είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου και εξερχόμενος αρκέστηκε να δηλώσει ότι συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με την τρόικα και όχι σε πολιτικό επίπεδο, αποφεύγοντας να απαντήσει αν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, στις 18 Οκτωβρίου. «Θα δούμε» είπε.

Ανοίγει ο δρόμος για υποχρεωτικές μετατάξεις
Πάντως με το νομοσχέδιο για την κατάργηση και συγχώνευση 21 Οργανισμών που έθεσε χθες σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανοίγει ο δρόμος για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις στο Δημόσιο. Στους συγκεκριμένους φορείς απασχολούνται σήμερα 5.256 εργαζόμενοι (μόνιμοι και με συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου) που θα μετακινηθούν και 600 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου ή έργου οι οποίοι θα απολυθούν με τη λήξη της σύμβασής τους.
Οσοι εργάζονται με συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου στα ΝΠΙΔ Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών και Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για Εκτελέσεις Αρχαιολογικών Εργων θα μεταταχθούν υποχρεωτικά σε άλλο ΝΠΙΔ εντός του νομού όπου εργάζονται ή σε όμορους νομούς. Δεν μετακινούνται σε υπουργεία καθώς θα θεωρηθεί ότι αποτελούν νέες προσλήψεις σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο και θα μετακινηθούν σε άλλους φορείς που καταγράφουν ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό.
Για τον λόγο αυτόν, τα ΝΠΙΔ θα αποστείλουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τις ελλείψεις που έχουν σε προσωπικό και με κοινή υπουργική απόφαση μέχρι τέλος του έτους θα πραγματοποιηθούν οι μετακινήσεις του προσωπικού.

Κριτήρια για τον καθορισμό της σειράς προτεραιότητας του μεταφερόμενου προσωπικού θα είναι η επαγγελματική εμπειρία, η εξειδίκευση και τα τυπικά προσόντα, η οικογενειακή κατάσταση και η υπαγωγή στις ειδικές κατηγορίες προστατευόμενων προσώπων.
Η λίστα των «21» καταργούμενων ή συγχνευόμενων φορέων
•Ενσωμάτωση στο υπουργείο Παιδείας, του Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για Εκτελέσεις Αρχαιολογικών Εργων.
•Ενσωμάτωση στο υπ. Τουρισμού του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
•Μεταφορά αρμοδιοτήτων στο ΥΕΘΑ της Ελληνικής Θαλάσσιας Ενωσης.
•Ενσωμάτωση του Ινστιτούτου Οικονομίας Κατασκευών στο υπουργείο Ανάπτυξης.
•Απορρόφηση από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους του Ευρωπαϊκού Κέντρου Επικοινωνίας Πληροφόρησης και Πολιτισμού, του Εθνικού Κέντρου Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς και της Εθνικής Χαρτοθήκης.
•Συγχωνεύσεις
•της ΔΕΘ, του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών και της HELEXPO σε ένα εθνικό φορέα με έδρα τη Θεσσαλονίκη,
•του Οργανισμού Τυποποίησης και του Ελληνικού Ινστιτούτου Μετρολογίας σε έναν φορέα του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης,
•Του Κέντρου Ερευνας Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας με το Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.
•Του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών,
•Του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας με την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης.
•29 Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών σε 14 φορείς.
•39 Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας σε 13.
•65 Κεφαλαίων Αποζημίωσης Φορτοεκφορτωτών σε ενιαίο φορέα
•63 Εταιρειών Προστασίας Ανηλίκων σε ενιαίο φορέα
Επεται δεύτερο κύμα καταργήσεων
Την κατάργηση 196 Οργανισμών του Δημοσίου προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2013. Παράλληλα, θα εξεταστεί η χρησιμότητα 200 φορέων για το εάν θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, από την ομάδα των 196 δημόσιων οργανισμών που θα καταργηθούν, εκατοντάδες εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, καθώς θα χάσουν την οργανική τους θέση μετά την αξιολόγηση στην οποία θα τεθούν. Σύμφωνα με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα που ισχύει σήμερα, θα αμείβονται με το 75% των αποδοχών τους για ένα έτος και κατόπιν θα απολύονται από το Δημόσιο.
Ο στόχος των 15.000 «διαθεσιμοτήτων» στο Δημόσιο, που έχει θέσει ως όρο η τρόικα, αναμένεται να ξεκινήσει κυρίως από το 2ο κύμα των καταργούμενων και συγχωνευομένων Οργανισμών το 2013 και θα επεκταθεί και το 2014 με τη μείωση του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου