Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2012
Εναλλακτικά σενάρια για την αποφυγή της εργασιακής εφεδρείας που αποτελεί κόκκινο πανί για τη ΔΗΜΑΡ εξετάζουν στην κυβέρνηση, και ένα από αυτά είναι η πρόταση για εκ περιτροπής εργασία των δημοσίων υπαλλήλων τρεις βδομάδες το μήνα με το 70% του μισθού τους.

Ειδικότερα, στο τραπέζι των συζητήσεων στα αρμόδια υπουργεία έχει πέσει και η εκ περιτροπής εργασία των δημοσίων υπαλλήλων ως εναλλακτικό σενάριο στην εργασιακή εφεδρεία. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η πρόταση προβλέπει οι δημόσιοι υπάλληλοι να εργάζονται τρεις εβδομάδες το μήνα λαμβάνοντας 30% μικρότερο μισθό. Το πλεονέκτημα της πρότασης θεωρείται πως είναι το γεγονός ότι η μείωση του μισθού δεν είναι τόσο μεγάλη όσο με την εργασιακή εφεδρεία (όπου θα λαμβάνουν το 50% του μισθούς τους). Ωστόσο, είναι άγνωστο αν θα εφαρμοστεί αυτή η πρόταση καθώς αναμένεται να υπάρξουν αντιδράσεις καθώς και πιθανά συνταγματικά κωλύματα.

Ακριβώς λόγω των παραπάνω προβλημάτων, η πρόταση για εκ περιτροπής εργασία των δημοσίων υπαλλήλων δεν αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά -αν προχωρήσει- προβλέπεται να γίνει σε εθελοντική βάση. Δηλαδή, με κάποιον τρόπο να κληθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να δηλώσουν πως ενδιαφέρονται να μετάσχουν στο μέτρο. Οι εμπνευστές της πρότασης θεωρούν ότι η part time εργασία μπορεί να γίνει αποδεκτή από ορισμένες μόνο κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, όπως οι μητέρες με ανήλικα παιδιά ή όσοι υπάλληλοι εργάζονται παράλληλα και στον ιδιωτικό τομέα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου