Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Τετάρτη, Ιουλίου 20, 2011

Στη σύσταση Ομάδα Εργασίας με αντικείμενο την δρομολόγηση και προώθηση μεγάλων επενδυτικών σχεδίων στον τομέα της αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας θα προχωρήσουν Αθήνα και Βρυξέλλες. Η εξέλιξη είναι απόρροια της συνάντησης που είχε στη βελγική πρωτεύουσα με τον Επίτροπο Ενέργειας Günther Oettinger ο υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος και χαρακτήρισε τον ήλιο ως “το επόμενο εθνικό μας καύσιμο”.

Σαφές στίγμα για την έμφαση που δίνει και ο ίδιος αλλά και οι Βρυξέλλες στην προώθηση επενδυτικών σχεδίων για τον τομέα της παραγωγής ηλεκτρισμού από την ηλιακή ενέργεια στην χώρα μας έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου από τις Βρυξέλλες, όπου συναντήθηκε με κορυφαίους αξιωματούχους της Κομισιόν.

Ειδικότερα ο κ. Παπακαωνσταντίνου συναντήθηκε με τον Επίτροπο Ενέργειας, Günther Oettinger και τον Επίτροπο Ανταγωνιστικότητας,Joaqin Almunia με τους οποίους και συζήτησε την απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, το νέο ενεργειακό πακέτο που περνάει αυτές τις μέρες από τη Βουλή, τα θέματα της πρόσβασης των τρίτων στους λιγνίτες, μέσα και από την πώληση σταθμών της ΔΕΗ, αλλά και τα επόμενα βήματα στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Όπςω δήλώσε ο υπουργός ΠΕΚΑ, ειδικά με τον Επίτροπο Ενέργειας αλλά και με την Επίτροπο Κλιματικής Δράσης, Connie Hedegaard, συζητήθηκαν τα ζητήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. “Συμφωνήσαμε, να υπάρξει μια κοινή Ομάδα Εργασίας, που θα αναδείξει τα ζητήματα των μεγάλων επενδύσεων στον χώρο που έχουμε στη χώρα μας, που είναι ίσως το επόμενο εθνικό μας καύσιμο, ο ήλιος, και στις μεγάλες επενδύσεις για ενέργεια από τον ήλιο, έτσι ώστε η Ελλάδα να εξάγει στην υπόλοιπη Ευρώπη καθαρή ενέργεια και έτσι να δημιουργήσει πολύ σημαντικές επενδύσεις, αλλά και θέσεις εργασίας σε αυτό τον τομέα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι γαι το συγκεκριμένο ζήτημα Βρυξέλλες και Αθήνα επεξεργάζονται ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης. Επιπλέον με τον κ. Oettinger συζητήθηκε “το μεγάλο ζήτημα των διεθνών δικτύων ενέργειας φυσικού αερίου και τη θέση της χώρας μας σε αυτά, το μεγάλο ενδιαφέρον που έχουμε ώστε, η Ελλάδα να είναι βασικός κόμβος, δεδομένης της γεωστρατηγικής της θέσης αλλά και των διεθνών μας σχέσεων στη περιοχή και των υποχρεώσεών μας”.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είδε ακόμη τον τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Joahannes Hahn, και με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος,Janez Potocnik, με τον οποίο συζητήθηκε η χρήση των κοινοτικών πόρων για μια σειρά από σημαντικά έργα και πρωτοβουλίες, που αφορούν στην ανάπτυξη και στην προστασία του περιβάλλοντος στη χώρα. Ο υπουργός εκδήλωσε την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει πιο γρήγορα στη δημοπράτηση των μεγάλων έργων, που αφορούν στη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων στην Αττική.

Τέλος ο υπουργός ΠΕΚΑ συναντήθηκε με τον Επίτροπο Βιομηχανίας, Antonio Tajani, με αντικείμενο τα θέματα του ορυκτού πλούτου στη χώρα. “ Έχουμε ένα πολύ πλούσιο ορυκτό πλούτο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται μια σειρά από προτάσεις για την καινοτομία και την εκμετάλλευση με σεβασμό στο περιβάλλον και του πλούτου”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου