Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 07, 2011
Αμερικανικές... προδιαγραφές φαίνεται να εμπεριέχουν οι όροι του διεθνούς διαγωνισμού που προκήρυξε η ΔΕΗ μέσω της εφημερίδας Financial Times για την κατασκευή του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου παγκοσμίως στην Πτολεμαΐδα, προϋπολογισμού άνω των 600 εκατ. ευρώ.
Ο μεγαλύτερος φωτοβολταϊκός σταθμός του κόσμου στο Sarnia του Καναδά κινδυνεύει να χάσει τα πρωτεία από την Πτολεμαΐδα Ο μεγαλύτερος φωτοβολταϊκός σταθμός του κόσμου στο Sarnia του Καναδά κινδυνεύει να χάσει τα πρωτεία από την Πτολεμαΐδα Η πρόσκληση ενδιαφέροντος δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στη διεθνούς εμβέλειας βρετανική εφημερίδα, μόλις ένα μήνα μετά την επίσημη εξαγγελία της φιλόδοξης επένδυσης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και αφού οι αρχικές προσπάθειες για απευθείας ανάθεση του έργου στην αμερικανική Sunedison είχαν πέσει στο κενό, λόγω ασυμβατότητας με το ευρωπαϊκό δίκαιο.
Με την πρόσκληση ενδιαφέροντος, η ΔΕΗ απευθύνεται επίσημα πλέον σε μεγάλες και έμπειρες επιχειρήσεις του τομέα της ηλιακής ενέργειας προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον έως τις 31 Μαρτίου και να συμμετάσχουν στην κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου-μαμούθ και στη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής φωτοβολταϊκών πάνελ, με ποσοστό 49%.
Η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση των 200 MW θα στηθεί σε έκταση 6.000 στρεμμάτων στα ορυχεία λιγνίτη της ΔΕΗ. Η παραγωγική της δυνατότητα θα είναι διπλάσια από τα 80 MW του φωτοβολταϊκού πάρκου Sarnia του Καναδά, που προς το παρόν είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.
Σύμφωνα με τους αναγραφόμενους όρους, οι επιχειρήσεις που θα θελήσουν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον θα πρέπει να διαθέτουν συνολικά ίδια κεφάλαια άνω των 500 εκατ. ευρώ, να παρουσιάζουν κέρδη τουλάχιστον τα 3 τελευταία χρόνια και να έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία στην ανάπτυξη και λειτουργία φωτοβολταϊκών μονάδων, καθώς και εμπειρία στη χρηματοδότηση έργων προϋπολογισμού άνω των 300 εκατ. ευρώ. Χρηματοοικονομικός σύμβουλος για το διαγωνισμό ορίστηκε η Price Water House Coopers.
Μολονότι, σύμφωνα με διαρροές από την κυβέρνηση, ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει άτυπα το προηγούμενο διάστημα κινεζικές και γερμανικές επιχειρήσεις, εντούτοις πηγές της ενεργειακής αγοράς θεωρούν ότι οι προδιαγραφές του ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού μοιάζουν κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα του αμερικανικού ομίλου MEMC Electronic Materials INC. Μένει να φανεί αν τον Μάιο η συγκεκριμένη εταιρεία, που φαίνεται να έχει «πλάτες» μέσα στην κυβέρνηση, θα υποβάλει και επίσημα προσφορά.
Ο συγκεκριμένος επιχειρηματικός όμιλος είναι ο ιδιοκτήτης της Sunedison -η οποία κατασκευάζει φωτοβολταϊκά πάρκα και αρχικά είχε υποβάλει την πρόταση για την επένδυση στη ΔΕΗ υπό τον όρο της απευθείας ανάθεσης- και παράλληλα διαθέτει και τμήμα κατασκευής φωτοβολταϊκών συστημάτων (πάνελ κ.ά.).
Η MEMC Electronic Materials INC έχει συνολικό ενεργητικό -σύμφωνα με τον τελευταίο ισολογισμό της- ύψους 4,6 δισ. δολάρια, ενώ το 2010 παρουσίασε έσοδα 2,2 δισ. δολάρια -εκ των οποίων 420,4 εκατ. από τη Sunedison- και κέρδη 46,8 εκατ. δολάρια. *

3 σχόλια:

Εχουμε πολλά ακόμα να ακούσουμε και να μάθουμε...

Δημοσίευση σχολίου