Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 10, 2011
Οι ηγέτες της Ε.Ε. συμφώνησαν στο Συμβούλιο Κορυφής της προηγούμενης εβδομάδας τη δημιουργία μιας ενιαίας αγοράς ενέργειας στην Ευρώπη το 2014 και το δραστικό περιορισμό της κρατικής χρηματοδότησης στην ανάπτυξη των υποδομών. Ανέφεραν μεταξύ άλλων πως η Ε.Ε. χρειάζεται μια πλήρως λειτουργική, ενιαία και διασυνδεδεμένη εσωτερική αγορά ενέργειας.
«Η ενιαία αγορά θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί μέχρι το 2014... Χρειάζονται μεγάλες προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση της ενεργειακής υποδομής της Ευρώπης και για τη διασύνδεση των δικτύων, σε εναρμόνιση με τις προτεραιότητες που έχει καταγράψει η Επιτροπή», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Επίσης, διαπιστώνεται η ανάγκη να βελτιωθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης και υπογραμμίζεται πως «μετά το 2015 δεν πρέπει να υπάρχει κράτος-μέλος της Ε.Ε. που θα είναι απομονωμένο από τα ευρωπαϊκά δίκτυα φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού».

«Το μεγαλύτερο μέρος από τα σημαντικά χρηματικά ποσά που απαιτούνται για τις επενδύσεις σε έργα υποδομής θα πρέπει να προέλθει από την αγορά και τα σχετικά κόστη θα πρέπει να ανακτώνται από τα τιμολόγια. Έχει ζωτική σημασία η προώθηση ενός ρυθμιστικού πλαισίου που θα είναι ελκυστικό για επενδύσεις».

Ειδική μνεία έγινε για τα έργα εκείνα τα οποία δεν χαρακτηρίζονται ως ελκυστικά για τις επιχειρήσεις του κλάδου της ενέργειας. «Μπορεί να απαιτηθεί κάποια περιορισμένης έκτασης δημόσια χρηματοδότηση», παραδέχτηκαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και ανέθεσαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την εκπόνηση σχετικής μελέτης.

Τέλος, από την 1.1.2012 όλα τα κράτη-μέλη θα πρέπει να έχουν θέσει σε εφαρμογή τα πρότυπα ενεργειακής απόδοσης, προκειμένου να προωθηθούν και σχετικές επενδύσεις με απώτερο στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Παράλληλα η "Ε.Ε. και τα κράτη-μέλη θα προωθήσουν τις επενδύσεις για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ανάπτυξη τεχνολογιών που θα είναι ασφαλείας και θα χαρακτηρίζονται από χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου