Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2010
Ενεργειακό «λίφτινγκ» και για τις μικρές βιοτεχνίες της χώρας μελετά το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στα πρότυπα του προγράμματος «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον». Κεντρική ιδέα του νέου προγράμματος είναι η δανειοδότηση των επιχειρήσεων με ευνοϊκότερους όρους από αυτούς της αγοράς αλλά και οι εκπτώσεις στα υλικά που θα χρειαστούν για να προχωρήσουν στις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων που στεγάζουν τις επιχειρήσεις.
Η ενεργειακή αναβάθμιση θα γίνεται μετά από μελέτη η οποία θα κοστίζει 500 με 1.000 ευρώ περίπου, τα οποία θα πληρώνει ο επιχειρηματίας. Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) θα έρθει σε επαφή και με βιομηχανίες υλικών στη χώρα προκειμένου να επιτύχει τις μεγαλύτερες δυνατές εκπτώσεις για την ένταξή τους στο πρόγραμμα. Παράλληλα θα διενεργήσει όλες τις απαραίτητες κλαδικές μελέτες που απαιτούνται.
Σε επιστολή της υπουργού ΠΕΚΑ Τ. Μπιρμπίλη προς τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) αναφέρεται ότι προωθείται η δημιουργία Μονάδας Ενεργειακής Υποστήριξης Βιοτεχνικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων στο ΚΑΠΕ και θα παρέχει ενεργειακή και περιβαλλοντική υποστήριξη στις επιχειρήσεις με στόχο το ενεργειακό «νοικοκύρεμα» και τον εκσυγχρονισμό της κάθε επιχείρησης αλλά και την ανάπτυξη πρωτοβουλιών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για την άντληση πόρων και τεχνογνωσίας καθώς και την εκπαίδευση σε θέματα ενέργειας. Την υλοποίηση του προγράμματος θα αναλάβει η ΓΣΕΒΕΕ, που θα αναλάβει να ενημερώσει επαγγελματίες και βιοτέχνες για τα οφέλη των επενδύσεων εξοικονόμησης ενέργειας.
ΠΗΓΗ: www.energypress.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου