Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2020


Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,


εύχομαι το μήνυμά μου να σας βρίσκει καλά, εσάς και τις οικογένειές σας και ελπίζω σύντομα να ξεπεραστεί αυτή η δοκιμασία και να επανέλθει η κανονικότητα στις ζωές μας.

Αφορμή για το μήνυμά μου είναι η προ ολίγων ημερών καταβολή του περιβόητου bonus για το έτος 2019.

Δυστυχώς η Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ, η αρμόδια Επιτροπή Αποδοχών και Διορισμών και ο αρμόδιος Γενικός Διευθυντής φαίνεται πως δεν έμαθαν από τα λάθη της προηγούμενης χρονιάς, τα οποία είχαν επισημανθεί στις από 11.04.2019 και 27.06.2019 ανακοινώσεις μου.

Αγνοήθηκε επίσης το από 4 Φεβρουαρίου 2020 email προς τον ΔΝΣ, όπου καταγράφηκαν οι απόψεις της Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ – ΚΗΕ, της ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΔΜΗΕ, του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΔΜΗΕ και οι δικές μου. Στο εν λόγω μήνυμα αναλύθηκαν όλα τα προβλήματα και οι αστοχίες που διαπιστώθηκαν κατά την καταβολή του bonus για το 2018 και έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου η διαδικασία χορήγησης του bonus για το 2019 να είναι κοινής αποδοχής και να γίνεται αντιληπτή ως δίκαιη από το σύνολο του προσωπικού. Κάποιες από αυτές τις προτάσεις ήταν να δοθεί το μπόνους σε όλους τους συναδέλφους ισόποσα και ισοδύναμα ή να εξεταστεί η δυνατότητα υπολογισμού της οικονομικής επιβράβευσης σαν ένα σταθερό και ικανό ποσοστό επί των μηνιαίων αποδοχών κάθε εργαζόμενου. Ζητήσαμε επίσης να κληθούμε σε συζήτηση επί του θέματος, η οποία ουδέποτε πραγματοποιήθηκε.

Για μία ακόμα φορά λοιπόν η Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ κατάφερε να μετατρέψει την οικονομική επιβράβευση, μια πρακτική που παγκοσμίως λειτουργεί ως κίνητρο για βελτίωση της απόδοσης, σε αντικίνητρο για την παραγωγικότητα των εργαζομένων που εντείνει το αίσθημα αδικίας και τη δυσαρέσκεια. Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, όταν βασίζεται στην καταστρατήγηση του ισχύοντος ΕΚΦΑ και στον διαχωρισμό των εργαζομένων;

Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η επιμονή να αγνοούνται όλες οι προτάσεις των σωματείων και εμού;

Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι την περίοδο που η Διοίκηση διαφημίζει τις ηλεκτρίσεις και αυτοπροβάλλεται κόβοντας κορδέλες με κάθε ευκαιρία, την ίδια στιγμή ανταμείβει με ψίχουλα τους ανθρώπους που εν μέσω πανδημίας και άλλων αντίξοων συνθηκών έδωσαν την ψυχή τους για να υλοποιηθούν όλα αυτά τα έργα; Ή το γεγονός ότι ενώ όλοι έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να ξεπεραστούν οι δύσκολες συνθήκες, η πλειοψηφία του προσωπικού και  πάλι θα πάρει ένα «φιλοδώρημα»;

Γιατί, εφόσον δεν έχει τεθεί ακόμα σε εφαρμογή το περιβόητο νέο Σύστημα Διοίκησης της Απόδοσης, που υποτίθεται ότι θα θέτει αντικειμενικά και δίκαια κριτήρια διαβάθμισης της απόδοσης η Διοίκηση επιμένει σε αυθαίρετες διαβαθμίσεις και διαχωρισμούς; Το Σύστημα αυτό είχε ανακοινωθεί από τον ίδιο τον ΔΝΣ ήδη από το 2018 και υποτίθεται ότι θα λειτουργούσε μέσα στο 2019, παρ' όλα αυτά είμαστε στα τέλη του 2020 και ακόμα δεν έχουν λυθεί σημαντικά ζητήματα που δεν είχαν ληφθεί υπόψιν εξαρχής.  Γιατί έχει συμβεί αυτό και ποιος φέρει την ευθύνη; 

Γιατί δεν έχουν καμία ενημέρωση ακόμα οι εργαζόμενοι που δικαιούνται δωροεπιταγές;

Γιατί το bonus στο προσωπικό καταβλήθηκε τώρα, στο τέλος του χρόνου, ενώ τα μέλη της Διοίκησης έχουν λάβει τα δικά τους παχυλά bonus εδώ και μήνες;

Δυστυχώς σε ότι αφορά στο bonus, γίναμε για δεύτερη χρονιά «στο ίδιο έργο θεατές». Γιατί τις αδικίες, τους διαχωρισμούς, την ευνοιοκρατία και την αναξιοκρατία τη ζούμε στο πετσί μας εδώ και 3,5 χρόνια. Σε μια δύσκολη περίοδο που βιώνει η χώρα εδώ και μήνες, που έχει ως αποτέλεσμα η πλειοψηφία των εργαζομένων να καλούνται να εργαστούν σε πρωτόγνωρες συνθήκες, κάνοντας υπέρβαση εαυτού, η διοίκηση αντί να τους επιβραβεύει αναγνωρίζοντας την προσπάθειά τους, πέτυχε για άλλη μια φορά αυτό που γνωρίζει να κάνει πολύ καλά τα τελευταία χρόνια: Διατάραξη εργασιακής ειρήνης και αίσθημα αδικίας για την πλειοψηφία του προσωπικού την ίδια στιγμή που ευνοημένοι βγαίνουν μόνο οι αρεστοί, ενώ έννοιες όπως η αξιοκρατία και η αντικειμενική κρίση έχουν εξαλειφθεί.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι η Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το προσωπικό και κατ’ επέκταση για την εταιρεία. Από τη μία δίνει ψίχουλα στην πλειοψηφία του προσωπικού και με ευκολία απαξιώνει δεκάδες ανθρώπους και από την άλλη προσλαμβάνει, επίσης κατά δεκάδες, με μπλοκάκια και υψηλούς μηνιαίους μισθούς. Την ίδια στιγμή προσλαμβάνει «συμβούλους» για να κάνουν τη δουλειά που έκαναν έμπειρα και άξια στελέχη που απομακρύνθηκαν και αντικαταστάθηκαν για λόγους που μόνο υπηρεσιακοί δεν είναι, με συνέπεια να επιβαρύνεται η εταιρεία με υπέρογκα ποσά και από την άλλη να στερείται την τεχνογνωσία και την εμπειρία ικανών ψυγειοποιημένων (επίσημα και μη) υπαλλήλων. Εύλογα αναρωτιέται κανείς αν όλα αυτά είναι αποτέλεσμα άστοχων επιλογών, σχεδίου ή αδιαφορίας για την ορθή λειτουργία της εταιρείας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να κάνω μια πολύ σύντομη αναφορά στην παράτυπη  απομάκρυνσή μου από τον Τομέα μισθοδοσίας. Δεν θα αναφερθώ αυτή τη στιγμή στις ενέργειες που γίνονται και θα γίνουν, προκειμένου η απόφαση αυτή της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ να μην αποτελέσει την αρχή γενικότερης απαξίωσης  του συνδικαλιστικού κινήματος και της εκπροσώπησης των εργαζομένων και καταστρατήγησης των σχετικών νόμων. Θα πω μόνο πως χαίρομαι που αυτή τη φορά τουλάχιστον υπήρξε η «ευθύτητα» τα πυρά και η επίθεση να στραφούν απευθείας σε εμένα και όχι σε ανθρώπους που στοχοποιήθηκαν άδικα και αναίτια. Και ο νοών νοείτω. 


Με εκτίμηση


Φώτης Νικολόπουλος

Μέλος Δ.Σ.

Εκπρόσωπος Εργαζομένων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου