Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Τρίτη, Μαΐου 05, 2020
Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας οι περιοχές και οι δήμοι με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Παρά τα ντεζαβαντάζ της πόλης μας, τα πράγματα κύλισαν ομαλά. Έτσι και να συνεχίσουμε, με προσοχή αλλά και αισιοδοξία στην μετά καραντίνας εποχή. 
Το  έμεινε εκτός της λίστας “πρωταθλητισμού” και αυτό είναι άκρως θετικό, αν ληφθεί υπόψη ότι φιλοξενεί μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες -μεταξύ τους και το νοσοκομείο αναφοράς “Αττικόν”- στις οποίες εργάζονται πολλοί συμπολίτες. Επίσης φιλοξενεί και έναν μεγάλο προσφυγικό καταυλισμό και όπως έγινε επίσης γνωστό τέτοιες δομές ήταν συχνοί χώροι διασποράς του ιού. Τέλος, καλή τύχη ήταν το γεγονός ότι στο γκρουπ εκδρομέων που γύρισε από τους Αγίους Τόπους δεν εκδηλώθηκε πρόβλημα.
Στην πόλη υπήρχε ένα τουλάχιστον διαπιστωμένο κρούσμα σε υπάλληλο του Δήμου, που ευτυχώς δεν νόσησε σοβαρά και δεν χρειάστηκε νοσηλεία. Η συμπολίτισσα είχε μιλήσει στο Χαϊδάρι Σήμερα.
Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας στην χώρα μας μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 2.626 κρούσματα κορωνοϊού. Από αυτά περισσότερα από τα μισά, σε ποσοστό 55,9% εντοπίζονται στην Αττική, με τα 237 από αυτά σε δομές φιλοξενίας ή οικισμούς σε ειδικές ομάδες πληθυσμού. Από εκεί και πέρα ακολουθούν 198 κρούσματα στην Κεντρική Μακεδονία, 160 στη Δυτική Μακεδονία, 125 σε πλωτά μέσα, 94 στη Δυτική Ελλάδα, 93 στη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και λιγότερα στις υπόλοιπες Περιφέρειες.
Σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Νίκος Χαρδαλιάς: Κανένα κρούσμα δεν υπήρχε στην Ευρυτανία, τη Λακωνία και τη Φωκίδα. Από τις πόλεις ανά την επικράτεια τα περισσότερα κρούσματα είχαν η Καστοριά που είχε 85, η Κοζάνη 71, η Λάρισα 50 και η Ηλεία 48.
Στην πρώτη 15άδα των δήμων:
  1. Δήμος Αθηναίων 314
  2. Κηφισιά 116
  3. Θεσσαλονίκη 85
  4. Καστοριά 79
  5. Φιλοθέης – Ψυχικού 73
  6. Πειραιά  79
  7. Χαλανδρίου 52
  8. Γλυφάδας 59
  9. Περιστερίου 46
  10. Λαρισαίων 42
  11. Πατραίων 38
  12. Νέας Σμύρνης 37
  13. Αμαρουσίου 36
  14. Νέας Ιωνίας 35
  15. Ξάνθης 34
  16. Εορδαίας 31.
Από αυτούς του δήμους επτά και συγκεκριμένα η Κηφισιά, η Καστοριά, η Φιλοθέη-Ψυχικό, το Χαλάνδρι, η Ξάνθη και η Νέα Ιωνία Αττικής παρουσιάζουν έντονο επιδημιολογικό ενδιαφέρον λόγω ιδιομορφίας της τοπικής διασποράς και τον αριθμό των κρουσμάτων με τον συνολικό αριθμό πληθυσμού του δήμου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου