Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Παρασκευή, Απριλίου 24, 2015
Στο πακέτο Γιούνκερ θα μπορούσε να ενταχθεί η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα της χώρας, τόνισε σήμερα το απόγευμα ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Αναστάσιος Καλλιτσάντσης.

Την παρουσίαση της πρότασης πραγματοποίησε ο κ. Καλλιτσάντσης στην εκδήλωση του Συνδέσμου με θέμα «Στροφή στην Ανάπτυξη: Ιδιωτικές Επενδύσεις για Διατηρήσιμες Θέσεις Εργασίας στην Ελλάδα», η οποία οργανώθηκε με αφορμή την έλευση στην Αθήνα του αρμόδιου επίτροπου Γίρκι Κατάινεν.
Σύμφωνα με τον κ. Καλλιτσάντση, το έργο είναι τεχνικά εφικτό και οικονομικά βιώσιμο, καθώς το κόστος του ύψους 850 εκατομμυρίων ευρώ, μπορεί να αποσβεστεί σε λιγότερο από πέντε χρόνια. Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ελλάκτωρ ανέφερε ότι το έργο έχει προϋπολογισμό 850 εκατ. ευρώ που μπορεί να αποσβεστεί σε 5 χρόνια καθώς θα επιτρέψει την υποκατάσταση της ακριβής παραγωγής ενέργειας στο νησί από πετρελαϊκές μονάδες (που κοστίζει στους καταναλωτές περί τα 400 εκατ. ευρώ το χρόνο) με την ενεργειακή τροφοδότηση από την ηπειρωτική χώρα. Θα οδηγήσει δηλαδή σε σοβαρή μείωση του ενεργειακού κόστους για όλη τη χώρα, που εκτιμάται σε 7-8 %.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι προϋπόθεση για την προώθηση του έργου, είναι να υπάρξει πολιτική απόφαση πρώτον και δεύτερον, να εφαρμοστούν οι όροι που προϋποθέτει το Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων–EFSI («Πακέτο Γιούνκερ»), δηλαδή συμμετοχή ιδιωτικών φορέων στο έργο.

 http://www.energia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου