Παρασκευή, Απριλίου 03, 2015
Επίσκεψη εργασίας στη Μόσχα στις 8 και 9 Απριλίου, θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατόπιν πρόσκλησης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Στο επίκεντρο των διμερών επαφών θα είναι το θέμα της ενεργειακής συνεργασίας.Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, «οι συνομιλίες του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλ. Πούτιν και τον πρωθυπουργό Ντ. Μεντβέντεφ, θα περιλαμβάνουν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, όπως, μεταξύ άλλων, ζητήματα εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, επενδύσεων, ενέργειας, τουρισμού και μορφωτικής - πολιτιστικής συνεργασίας, εν όψει και των εκδηλώσεων του αμοιβαίου Αφιερωματικού Έτους 2016 Ελλάδας- Ρωσίας».
Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν επίσης τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις ΕΕ- Ρωσίας, καθώς και τις τρέχουσες εξελίξεις σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.
Κρεμλίνο: Υπογραφή διμερών συμφωνιώνΟ εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε την Πέμπτη, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι από το Κρεμλίνο απεστάλη στον Έλληνα πρωθυπουργό «ισχύουσα πρόσκληση» και κατόπιν ξεκίνησε η διαδικασία διευθέτησης της ημερομηνίας, σύμφωνα με το πρόγραμμα των δύο ηγετών.«Όταν γίνεται συντονισμός των προγραμμάτων, τότε αδιαμφισβήτητα λαμβάνονται υπ’ όψη οι επιθυμίες των προσκεκλημένων. Εκφράστηκε η επιθυμία, (επιλέχθηκαν) βολικές ημερομηνίες, γι’ αυτό και οι συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ρωσίας θα γίνουν στις 8 Απριλίου», ανέφερε ο κ. Πεσκόφ.Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου διευκρίνισε ότι το ταξίδι του κ. Τσίπρα στη Μόσχα «θα είναι μια επίσκεψη εργασίας και (σ.σ. θα γίνουν) συνομιλίες εργασίας» με τον Βλ. Πούτιν. Σύμφωνα με τον κ. Πεσκόφ «στις 9 Μαΐου (σ.σ. προβλέπεται να διεξαχθεί) το τελετουργικό, αναμνηστικό μέρος, που είναι αφιερωμένο στην Ημέρα της Νίκης». «Πρόκειται για διαφορετικές εκδηλώσεις», επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Β. Πούτιν, καθιστώντας σαφές ότι επιθυμία της Μόσχας θα ήταν να ανταποκριθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός και στις δύο υπάρχουσες προσκλήσεις.Νωρίτερα, το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει ότι κατά τη συνάντηση κορυφής Πούτιν - Τσίπρα την 8η Απριλίου «σχεδιάζεται η συζήτηση ευρείας γκάμας ζητημάτων συνεργασίας των δύο χωρών, μεταξύ άλλων στον εμπορικό-οικονομικό και τον επενδυτικό καθώς και τον ανθρωπιστικό-πολιτιστικό τομέα, αλλά και επίκαιρων διεθνών προβλημάτων».Με το πέρας των συνομιλιών, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, «έχει προγραμματιστεί η υπογραφή σειράς διμερών συμφωνιών».

http://www.energia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου