Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Τετάρτη, Απριλίου 08, 2015
Η ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
2Μία από τις δυσκολίες – ιδιαιτερότητες του έργου ανάπλασης του ανατολικού παραλιακού μετώπου είναι η υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ. Οι εργασίες συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς, ώστε να ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα, όμως προκειμένου να αναβαθμιστεί η εικόνα της παραλίας, οι υποσταθμοί της ΔΕΗ έχουν τοποθετηθεί σε δρόμους παράλληλους στην παραλιακή λεωφόρο. Αποτέλεσμα της κίνησης αυτής είναι τα παράπονα κατοίκων της περιοχής που επιθυμούν να μεταφερθούν σε άλλα σημεία οι εν λόγω πυλώνες.
Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της ανάπλασης του ανατολικού παραλιακού μετώπου, υπογειοποιούνται τα καλώδια της ΔΕΗ. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι καταργούνται οι κολώνες της ΔΕΗ και επομένως δεν υπάρχουν πλέον εναέρια καλώδια. Τα καλώδια αυτά, όμως, θα πρέπει να «στεγαστούν» σε κάποιο σημείο, ούτως ώστε να έχουν ρεύμα οι κάτοικοι της περιοχής. Για το λόγο αυτό, έχουν δημιουργηθεί υποσταθμοί της ΔΕΗ, δύο μέχρι στιγμής: ο πρώτος βρίσκεται στα Περιβόλια και ο δεύτερος στην Καλλιθέα.
Υποσταθμοί της ΔΕΗ
Ο κάθε υποσταθμός της ΔΕΗ αποτελείται από δύο ογκώδεις κολώνες, με εννέα μέτρα ύψος περίπου η καθεμιά, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση ενός μέτρου η μία από την άλλη. Οι συγκεκριμένες κολώνες ενώνονται με σιδεροκατασκευή και πάνω σε αυτή τοποθετούνται μεγάλα μηχανήματα της ΔΕΗ.
3Όσον αφορά στον υποσταθμό των Περιβολίων, αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο οι δύο κολώνες και έχει σταματήσει η κατασκευή του, καθώς έγιναν καταγγελίες και παράπονα από κατοίκους στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής που μίλησε στο «Ρ» για το συγκεκριμένο θέμα «οι πυλώνες αυτοί τοποθετήθηκαν την π. εβδομάδα για να μην μπουν στην παραλία και είναι πράγματι νόμιμη η τοποθέτησή τους. Αντί γι’ αυτούς, θα μπορούσε να τοποθετηθεί ένας επίγειος σταθμός, όπου τα καλώδια της ΔΕΗ δε θα είναι άναρχα τοποθετημένα όπως στον υποσταθμό που θα κατασκευαστεί. Όμως, ακριβώς επειδή έγιναν καταγγελίες στην Τεχνική Υπηρεσία και στη ΔΕΗ, το έργο έχει “παγώσει”, θα γίνει σύσκεψη των αρμόδιων φορέων και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει τελικά με το ζήτημα αυτό».
Ο δεύτερος υποσταθμός βρίσκεται στην Καλλιθέα σε δρόμο παράλληλο στην παραλιακή λεωφόρο και σε αυτόν έχει ήδη τοποθετηθεί μηχάνημα της ΔΕΗ και λειτουργεί κανονικά.
Ανεβασμένα μαγνητικά πεδία
Οι κάτοικοι των περιοχών όπου έχουν τοποθετηθεί οι υποσταθμοί της ΔΕΗ κάνουν λόγο όχι μόνο για το ακαλαίσθητο αποτέλεσμα αυτών, αλλά και για την υψηλή ακτινοβολία, καθώς όλη η τάση μιας περιοχής είναι συγκεντρωμένη σε ένα σημείο.
Αναλυτικότερα, οι μετασχηματιστές – υποσταθμοί της ΔΕΗ δημιουργούν τοπικά ανεβασμένα μαγνητικά πεδία, που μειώνονται σε κοντινή απόσταση (συνήθως <5 p="">
Αναφορικά με τον υποσταθμό των Περιβολίων, όπου έχουν σταματήσει οι διαδικασίες κατασκευής του εξαιτίας της παρέμβασης κατοίκων, προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Μίνω Αλεφαντινό ώστε να πληροφορηθούμε για τις εξελίξεις της υπόθεσης, όμως αυτό δεν κατέστη εφικτό μέχρι το κλείσιμο της εφημερίδας μας.
http://rethemnosnews.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου