Παρασκευή, Ιανουαρίου 03, 2014

Επανέρχεται το «χαράτσι» του ενός ευρώ ανά συνταγή!Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί: Τώρα θα γίνουμε και εισπράκτορες των «χαρατσιών» του ΕΟΠΥΥ

To «χαράτσι» του
ενός ευρώ ανά συνταγή επαναφέρει το υπουργείο Υγείας.

Όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας (ΦΣΑ), το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Νοέμβριο και οι ασφαλισμένοι θα καταβάλλουν ένα ευρώ για κάθε ιατρική συνταγή που θα εκτελείται στα φαρμακεία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΦΣΑ, κ. Κώστα Λουράντο, πρόκειται για ένα μέτρο που, εκτός όλων των άλλων επιπτώσεων που έχει, καθιστά τους φαρμακοποιούς και... εισπράκτορες των χαρατσιών του ΕΟΠΥΥ.

«Όπως αντιλαμβάνεστε, εκτός από δανειστές του ΕΟΠΥΥ, αφού η πληρωμή των χρεών του δεν φαίνεται ούτε με κιάλια, χρηματοδότες των μισθών των υπαλλήλων του - ελεγκτών των συνταγών μας, γίναμε και εισπράκτορες των χαρατσιών του» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Λουράντος.

Για την εφαρμογή του μέτρου αυτού υπήρχε νομοθετική πρόβλεψη από το 2011, αλλά είχε οριστεί ως προϋπόθεση να εκδοθεί πρώτα σχετική υπουργική απόφαση.

Ωστόσο, με νεότερο νόμο το συγκεκριμένο εδάφιο, που προέβλεπε την έκδοση υπουργικής απόφασης για την ενεργοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου, διαγράφηκε. Κατά τις εκτιμήσεις των φαρμακοποιών, αυτό έγινε για να παρακαμφθεί τυχόν προσφυγή στο ΣτΕ από τον κλάδο τους.

«Δεν φτάνει που ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί ό,τι αναξιοπιστότερο στη χώρα μας, δεν φθάνει που ο τζίρος των φαρμακείων σε συνδυασμό με την ουσιαστική μείωση του ποσοστού μας κέρδους έχει μειωθεί, δεν φθάνει που τα χρέη του κινδυνεύουν να μείνουν ανάμνηση... πικρή, καλούμεθα να εισπράξουμε και τα... χαράτσια του. Ούτε ΔΕΗ να ήταν τα φαρμακεία μας!!!» καταλήγει η ανακοίνωση του ΦΣΑ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου