Τρίτη, Δεκεμβρίου 17, 2013
Στο 
40%-45% θα κυμανθεί, σύμφωνα με πληροφορίες το το κούρεμα των εγγυημένων τιμών στις ισχύουσες συμβάσεις φωτοβολταϊκών, ενώ το σχετικό νομοσχέδιο βρίσκεται στην τελική ευθεία. Μάλιστα, αύριο αναμένεται να δημοσιευθεί στο opengov η σχετική νομοθετική ρύθμιση, γνωστή και ως "Νew Deal". 

H κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι με το νομοσχέδιο αυτό θα αποφύγει το αγκάθι μιας νέας μεγάλης αύξησης του ειδικού τέλους ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ) που θα επιβαρύνει εκατομμύρια καταναλωτές.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα "Τα Νέα", με καθαρά τεχνικά κριτήρια, ο μοναδικός τρόπος για να επιτευχθεί η μνημονιακή υποχρέωση για μηδενισμό έως το τέλος του 2014 του ελλείμματος των ΑΠΕ, σημερινού ύψους 500 εκατ. ευρώ, είναι να διπλασιαστεί το τέλος ΑΠΕ. 

Εκτιμήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μιλούν για ανάγκη εκτίναξης του ΕΤΜΕΑΡ κατά 97%, από τα 14,6 ευρώ οι χίλιες κιλοβατώρες στα 29,5 ευρώ. 

Αλλά κάτι τέτοιο, εκτός της τεράστιας επιβάρυνσης που θα προκύψει για τους καταναλωτές, θα έχει και ως αποτέλεσμα να εκτιναχθούν ακόμη πιο ψηλά οι απλήρωτοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ, που σήμερα φτάνουν το 1,2 δισ. ευρώ.

Την Πέμπτη συνεδριάζει η ΡΑΕ προκειμένου να λάβει τις οριστικές αποφάσεις της για το ΕΤΜΕΑΡ.

http://www.energia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου