Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2013
Toν δρόμο για τη Βουλή έχει πάρει το νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με νέες διατάξεις για τον τρόπο τιμολόγησης των ΑΠΕ και άλλες ρυθμίσεις, κυρίως εκείνες που δεν εντάχθηκαν στον νόμο με τα προαπαιτούμενα για την καταβολή της προηγούμενης δόσης του δανείου, που είχε ψηφιστεί στις 28 Απριλίου.
Προσχέδιο
Το προσχέδιο βρίσκεται ήδη στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής και θα κατατεθεί μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία του. Κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν ότι έχουν υπάρξει αρκετές αλλαγές, σε σχέση με το αρχικό κείμενο, το οποίο έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση κυρίως των παραγωγών αιολικής ενέργειας, που ανησυχούν για τον νέο τρόπο τιμολόγησης. Τα βασικά σημεία τριβής, για τα οποία η ΕΛΕΤΑΕΝ, η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας έχει ζητήσει την ανάκλησή τους:
H διάταξη που προβλέπει ότι η τιμή πώλησης (εγγυημένη τιμή) θα προσδιορίζεται κατά την ηλέκτριση του νέας μονάδας ΑΠΕ, πρακτικά όταν τίθεται σε δοκιμαστική λειτουργία.
Η κατάργηση της ετήσιας αναπροσαρμογής της εγγυημένης τιμής, που κάθε χρόνο αναθεωρείτο σε ποσοστό ίσο με το 50% του ετήσιου πληθωρισμού για όλες τις ΑΠΕ εκτός από τα φωτοβολταϊκά (25%).
Ο καθορισμός των εγγυημένων τιμών με υπουργική απόφαση, αντί με νόμο, όπως σήμερα (εκτός από φωτοβολταϊκά). Επίσης περιλαμβάνει μέτρα, όπως την καθιέρωση του net metering (συμψηφισμός ενέργειας) για τα φωτοβολταϊκά, τις διατάξεις για τις μικρές ανεμογεννήτριες, οι οποίες ουσιαστικά παγώνουν, αφού για την τοποθέτησή τους θα πρέπει να προηγηθεί ειδική μελέτη κ.λπ., τις ρυθμίσεις για το τέλος στα ιδωτικά μεταλλεία κ.λπ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου