Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Τρίτη, Ιουνίου 11, 2013
Στα 416 MW ανέρχεται πλέον η εγκατεστημένη ισχύς των ΑΠΕ στα μη διασυνδεδεμένα νησιά, σύμφωνα με τα στοιχείατου ΔΕΔΔΗΕ για τον μήνα Μάρτιο. Από αυτή την ισχύ, 287 MW είναι αιολικά πάρκα και 128 MW είναι φωτοβολταϊκά πάρκα, ενώ η συμμετοχή των ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή των νησιών ανέρχεται στο 22%.
Τη μερίδα του λέοντος στις εγκαταστάσεις έχει η Κρήτη, με 183 MW αιολικών και 76 MW φωτοβολταϊκών, ενώ έπεται η Ρόδος με 31 MW και 15 MW αντίστοιχα,και η Λέσβος με 14 MW και 8,5 MW.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, οι μονάδες ΑΠΕ στα νησιά παρουσίασαν μικρή, αλλά σταθερή αύξηση φέτος, καθώς τον Ιανουάριο ανήλθαν σε 403 MW, τον Φεβρουάριο σε 414 MW και τον Μάρτιο σε 416 MW. Σε αυτόν τον αριθμό πάντως δεν συμπεριλαμβάνεται η ισχύς των φωτοβολταϊκών σε στέγες, όπως τονίζει ο ΔΕΔΔΗΕ. Συγκεκριμένα όσον αφορά τα φ/β του ειδικού προγράμματος, υπάρχουν εγκατεστημένα 21 MW, εκ των οποίων τα 15 MW βρίσκονται στην Κρήτη.
Τέλος, όσον αφορά την συμμετοχή των ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή, το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυγχάνουν τα νησιά Πάρος-Νάξος-Ίος-Αντίπαρος-Σχοινούσα με 29,3% και ακολουθεί η Κρήτη με 26,8% και η Σάμος με 24,8%.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου