Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Δευτέρα, Ιουνίου 03, 2013
Μειωμένο κατά 15% σε σχέση με πέρυσι θα είναι το «χαράτσι» για τα ακίνητα που θα εισπραχτεί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για το 2013, αρχής γενομένης από τα τέλη Ιουνίου.

Εξάλλου, όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΔΕΗ, όσοι δεν πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων του 2012 μέχρι την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού θα πρέπει να μεταβούν στις εφορίες για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους. Επίσης, όσοι επιθυμούν να υπαχθούν στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, δεδομένου ότι εάν δεν πληρώσουν τον φόρο των ακινήτων δεν θα έχουν δικαίωμα υπαγωγής σε αυτήν.

Ας σημειωθεί ότι το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ), πρώην ΕΕΤΗΔΕ, θα καταβάλουν και οι ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν τα ακίνητά τους σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου.

Ειδικότερα, η ΔΕΗ τονίζει ότι «είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε εκκαθάριση των ανεξόφλητων ποσών του 2012. Αυτό σημαίνει ότι θα επιστρέψει στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για είσπραξη όλα τα ανεξόφλητα ποσά του 2012, τα οποία έχουν ενσωματωθεί στους λογαριασμούς ρεύματος και δεν έχουν πληρωθεί μέχρι την ημερομηνία λήξης τους».

Αν κάποιος φορολογούμενος εξοφλήσει εκπρόθεσμα (μετά την 22α Ιουνίου 2013) λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος που περιλαμβάνει το ειδικό τέλος του 2012, το ποσό που θα έχει καταβληθεί θα πιστωθεί και θα εμφανιστεί διακριτά στον πρώτο λογαριασμό ρεύματος που θα εκδοθεί μετά την 22α Ιουνίου 2013, καθώς η οφειλή του 2012 θα έχει μεταφερθεί στην εφορία.

Ωστόσο, αν κάποιος επιθυμεί να του επιστραφούν τα χρήματα που θα έχει καταβάλει για το ειδικό τέλος του 2012 νωρίτερα από την έκδοση του επόμενου λογαριασμού του, με την προσκόμιση ενός πρόσφατου λογαριασμού και επίδειξη της ταυτότητάς του (ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένο από αυτόν άτομο) μπορεί να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ και να παραλάβει το αντίστοιχο ποσό.

Η Επιχείρηση υπολογίζει ότι για το ειδικό τέλος ακινήτων του 2012 έχουν εισπραχθεί μέχρι στιγμής 1,9 δισ. ευρώ, ενώ το ανεξόφλητο ποσό ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ περίπου. Επίσης, η προθεσμία για διόρθωση τυχόν λαθών σχετικά με τις τιμές ζώνης, την επιφάνεια και την παλαιότητα αναφορικά με το ΕΕΤΑ του 2013 έληξε στις 15 Μαΐου προκειμένου να διορθώσουν τα λάθη.

Επίσης, το 2013 το ΕΕΤΑ θα καταβληθεί και για τα ακίνητα που δεν έχουν αποπερατωθεί, όπως άλλωστε προβλεπόταν και μέχρι σήμερα με διοικητικές πράξεις. Oι συντελεστές παραμένουν ίδιοι με εκείνους που υπολογιζόταν το τέλος του 2012 και το ποσό που θα προκύπτει θα μειώνεται κατά 15%. Δηλαδή, κάποιος που πλήρωνε ειδικό τέλος 1.000 ευρώ τον χρόνο θα πληρώσει φέτος 850 ευρώ. Για τα ακίνητα εκτός αντικειμενικών τιμών οι τιμές ζώνης για τον υπολογισμό του τέλους θα αναπροσαρμοσθούν από 3 ευρώ το τ.μ., που ήταν το 2012, με τη μέση τιμή ζώνης του δήμου στον οποίον ανήκουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου