Πέμπτη, Μαΐου 30, 2013
 
Απεσύρθη τελικά, μετά από παρέμβαση της ΓΕΝΟΠ, η πρόταση για joint venture ΔΕΗ-Κοπελούζου για τη δημιουργία καταστημάτων Franchise για την πώληση φωτοβολταϊκών για στέγες.
Η συμφωνία προέβλεπε παροχή υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πελατών και προώθησης νέων εμπορικών προϊόντων ρεύματος κατά τα πρότυπα των εταιρειών τηλεπικοινωνιών, ενεργειακές υπηρεσίες (ενεργειακές επιθεωρήσεις, εξοικονόμηση ενέργειας, κ.λπ.), λύσεις παροχή συμβουλών και ολοκληρωμένες λύσεις εγκατάσταση για οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα κ.λπ.
Η απόφαση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να ζητήσει να μπλοκαριστεί η συνεργασία, ελήφθη χθες σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζόμενων στην εταιρεία, υπό τον πρόεδρο Νίκο Φωτόπουλο.
Σήμερα, ωστόσο, τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας δεν ενημερώθηκαν από τον κ. Φωτόπουλο, αλλά από τον αντιπρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, καθώς ο κ. Φωτόπουλος πλέον είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, δηλ. μέλος της διοίκησης που ενημερώθηκε για την αντίδραση των εργαζομένων, την οποία την προηγούμενη ημέρα αποφάσιζε ο ίδιος.
Πάντως, όπως διευκρινίζεται αρμοδίως, δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο μεταξύ της θέσης του μέλους του Δ.Σ. και της θέσης του προέδρου του συνδικαλιστικού οργάνου και άρα ο κ. Φωτόπουλος μπορεί να συνεχίσει νομότυπα, να είναι ταυτόχρονα και επικεφαλής της συνδικαλιστικής οργάνωσης της ΔΕΗ αλλά και μέλος της διοίκησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου