Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Τρίτη, Μαρτίου 05, 2013

 

 
Αβεβαιότητα κυριαρχεί στις τάξεις των βιομηχανικών παραγωγών,καθώς μετά την αναβολή της συνάντησης που θα είχαν με τον πρωθυπουργό την περασμένη εβδομάδα, δεν γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι σε ότι έχει να κάνει με τα τιμολόγια ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου. Η κυβέρνηση είχε αφήσει να εννοηθεί ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μειωθούν οι τιμές του φυσικού αερίου κατά 12%,αλλά πλέον δεν είναι σαφές αν κάτι τέτοιο θα συμβεί.
Οι βιομήχανοι λοιπόν εμφανίζονται ενοχλημένοι τόσο από την επ’αόριστον αναβολή της συνάντησης με τον πρωθυπουργό, όσο και από τις δηλώσεις που έγιναν από το υπουργείο Οικονομικών και από τη ΔΕΗ ότι οι τιμές του ηλεκτρισμού για την ελληνική βιομηχανία είναι από τις χαμηλότερες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Σε ένα βαθμό, οι βιομηχανικοί καταναλωτές έχουν δίκιο να νιώθουν αδικημένοι, καθώς ναι μεν τα τιμολόγια για τις ελληνικές βιομηχανίες είναι συγκριτικά χαμηλότερα έναντι της υπόλοιπης Ευρώπης, αλλά η υπόλοιπη Ευρώπη δεν αντιμετωπίζει τις συνθήκες που αντιμετωπίζει η ελληνική βιομηχανία. Οπότε το μέτρο σύγκρισης δεν είναι το ίδιο. Άλλωστε, σε χώρες όπως η Γερμανία, υπάρχουν διμερή συμβόλαια τα οποία συχνά δεν δημοσιεύονται, οπότε η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική. Με άλλα λόγια, στις χώρες αυτές, οι βιομηχανίες ναι μεν εμφανίζεται ότι πληρώνουν περισσότερα για την ενέργειά τους, αλλά υπάρχουν παράλληλα τρόποι με τους οποίους προστατεύονται, οι οποίοι απουσιάζουν στην περίπτωση της ελληνικής αγοράς.
Σχετικά με το θέμα, η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας(ΕΒΙΚΕΝ) παρουσίασε πρόσφατα στοιχεία στην κυβέρνηση,σύμφωνα με τα οποία στην εγχώρια αγορά δεν επιτρέπονται οι διμερείς συμβάσεις και η αγορά δεν είναι τόσο ανοικτή, γεγονός που ζημιώνει τους καταναλωτές.
Από την πλευρά του, το ΥΠΕΚΑ κρατά χαμηλούς τόνους και διαβεβαιώνει ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τελικά και δεν θα ματαιωθεί. Τέλος,θεωρείται πιθανή η υιοθέτηση του μέτρου των διακοπτόμενων συμβάσεων, προκειμένου να ικανοποιηθούν σε ένα βαθμό τα αιτήματα των βιομηχανικών καταναλωτών, αφού θα εξοικονομήσει στις βιομηχανίες περί τα 60 εκατ. ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου