Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016
Νέα καθαρή διαφοροποίηση του Πάνου Σκουρλέτη από τις επιλογές του Μαξίμου στο θέμα της ενέργειας.Παρωχημένο το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ λέει και ζητεί να μην δοθούν κερδοφόρα κομμάτια του δημοσίου για peanuts.
Μιλώντας σε συνέδριο του ΙΝΕ επισήμανε την ανάγκη να μην αφαιρεθούν κερδοφόρα κομμάτια του Δημοσίου για… peanuts ( ελληνιστί ψίχουλα) και χωρίς σημαντική συμβολή στην αποπληρωμή του χρέους.
Χαρακτήρισε παρωχημένο το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του 17% των μετοχών της ΔΕΗ και του συνόλου (65%) της συμμετοχής του Δημοσίου στη ΔΕΠΑ και χαρακτήρισε επιτυχημένο το μοντέλο των Ελληνικών Πετρελαίων, όπου η πλειοψηφία των μετοχών ανήκει σε ιδιώτες, αλλά ο ρόλος του Δημοσίου είναι καθοριστικός.
Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μοντέλο αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ με διατήρηση του 51% των μετοχών από το Δημόσιο, το οποίο, όπως επεσήμανε, έχει ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις και αποτελεί σημείο αναφοράς στην Ευρώπη.
Εκτίμησε ακόμη ότι έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των προσφορών που έχουν υποβληθεί για το 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, θα ανακοινωθούν πολύ καλά νέα.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στους νόμους για την αναδιοργάνωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, τις ανανεώσιμες πηγές, την ενεργειακή απόδοση, στα βήματα που έγιναν για τη μείωση του ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, αλλά και για τη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου