Δευτέρα, Απριλίου 06, 2015
Υπέρ της ενίσχυσης του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα της Ελλάδας, αλλά και της ενίσχυσης με προσωπικό και ανάπτυξης της εταιρείας "ΔΕΗ Ανανεώσιμες", εμφανίστηκε ενώπιον της Επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής, ο νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Παναγιωτάκης τάχθηκε κατά της μερικής ή ολικής ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, ενώ μετά από σχετική ερώτηση, παρότι πρώην συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, κράτησε αποστάσεις από τη συλλογική σύμβαση εργασίας που συνυπέγραψε η προηγούμενη διοίκηση με το Σωματείο.
Η τοποθέτηση του κ. Παναγιωτάκη στη θέση του επικεφαλής της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καταψηφίστηκε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΚΕ, ενώ Χρυσή Αυγή, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν "παρών".
Λαμβάνοντας το λόγο ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε πως «καμία συμφωνία της 20ής Φλεβάρη δεν περιλαμβάνει ιδιωτικοποιήσεις ούτε τεμαχισμούς δημόσιων ενεργειακών επιχειρήσεων. Αυτά ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Όλες οι δημόσιες ενεργειακές επιχειρήσεις θα μείνουν εκτός πώλησης».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου