Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Σάββατο, Απριλίου 11, 2015
Ανησυχίες για την κατάσταση του ηλεκτρικού δικτύου στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει η πρόσφατη διακοπή ρεύματος στην πρωτεύουσα, Ουάσιγκτον, καθώς πολλοί ειδικοί του κλάδου και μηχανικοί προειδοποιούν ότι το δίκτυο είναι πεπαλαιωμένο και χρειάζεται επειγόντως αναβαθμίσεις.
Η διακοπή σημειώθηκε λόγω προβλήματος σε γραμμή μεταφοράς, ενώ έπληξε εκατοντάδες τοποθεσίες, ανάμεσά τους το Λευκό Οίκο, το υπουργείο Εξωτερικών και το μετρό της πόλης.
Ανάμεσα σε αυτούς που προειδοποιούν για την κακή κατάσταση του δικτύου ηλεκτρισμού, συγκαταλέγονται και αρκετοί υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, επιτελάρχες και μέλη των μυστικών υπηρεσιών, που το θεωρούν ζήτημα εθνικής ασφάλειας, ειδικά από τη στιγμή που το δίκτυο είναι ευάλωτο και σε κυβερνοεπιθέσεις, όπως άλλωστε συμβαίνει σε αρκετές άλλες χώρες του κόσμου.
Το ηλεκτρικό δίκτυο, πάντως, δεν είναι το μοναδικό τμήμα των αμερικανικών υποδομών που χρήζει ανακαίνισης. Σε κακή κατάσταση βρίσκεται και το οδικό δίκτυο, με τους συνδέσμους μηχανικών να προειδοποιούν για τους δρόμους και τις γέφυρες της χώρας, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις χαρακτηρίζονται ως ασταθείς και επικίνδυνες.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι πόροι για την συντήρηση του οδικού δικτύου προέρχονται από φόρο επί της τιμής της βενζίνης, ο οποίος θα πρέπει να αυξηθεί προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες. Όμως, η παραδοσιακή εμμονή των Αμερικανών με τα φθηνά καύσιμα και τους χαμηλούς φόρους δεν επιτρέπουν στους πολιτικούς να αυξήσουν το ποσοστό αυτό, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται η αρνητική κατάσταση.
Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε πέρυσι σχετικά με το θέμα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη νέων επενδύσεων:
«Η κατασκευή ενός δικτύου μεταφορών παγκόσμιας κλάσης είναι ένας από τους λόγους που κατέστησαν την Αμερική οικονομική υπερδύναμη στο παρελθόν. Όμως, τα τελευταία 50 χρόνια, οι επενδύσεις μας στις μεταφορές έχουν μειωθεί κατά 50%».
Σύμφωνα με τον Μπράιαν Πάλασχ, διευθυντή του συνδέσμου πολιτικών μηχανικών, «διαθέτουμε γερασμένες υποδομές. Σαν έθνος, υποεπενδύουμε στις υποδομές μας εδώ και καιρό και ως αποτέλεσμα θα βλέπουμε περισσότερα τέτοια φαινόμενα εκτός αν αλλάξουμε την τάση όσον αφορά τις επενδύσεις».
Οι εκτιμήσεις του συνδέσμου κάνουν λόγο για ανάγκη αύξησης των επενδύσεων κατά 1,6 τρις. δολάρια όσον αφορά τις υποδομές, ποσό ενδεικτικό του προβλήματος.
http://energypress.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου