Σάββατο, Μαρτίου 28, 2015
Ξήλωσαν 100 μετασχηματιστές από υποσταθμούς της ΔΕΗ στη Βοιωτία για τον χαλκό, λήστεψαν εταιρεία ζωοτροφών και εξετάζεται εάν είναι υπεύθυνοι για σωρεία κλοπών σε οικείες και καταστήματα
Καταιγισμό διακοπών ρεύματος προκαλούσαν σε τεράστιες εκτάσεις της Βοιωτίας ακόμα και στο δίκτυο του ΟΣΕ μία σπείρα Πακιστανών που από τον Αύγουστο μέχρι και τώρα είχαν κλέψει 97 μετασχηματιστές από το δίκτυο της ΔΕΗ για να καρπωθούν τον χαλκό.

  Η ζημιά που προκάλεσαν μάλιστα στο δίκτυο εκτιμάται άνω των 330.000 ευρώ, ενώ οι κλοπές χαλκού θεωρούνται το νούμερο ένα αδίκημα στην Βοιωτία, εξαιτίας των συμμοριών Πακιστανών και ΡΟΜΑ που δρουν στην περιοχή. Η αποδόμηση της εγκληματικής ομάδας, αποτέλεσε πρωταρχική προτεραιότητα για την Ασφάλεια Θηβών εξαιτίας των επιπτώσεων στο δίκτυο.
Οι δράστες εντοπίστηκαν στην Μάνδρα όπου είχαν το κρησφύγετο τους και εκεί οι άντρες της Ασφάλειας Θηβών πραγματοποίησαν έφοδο και συνέλαβαν και τους πέντε εκ των οποίων ένας 29χρονος ήταν ο «εγκέφαλός» τους και σεσημασμένος για ανάλογες περιπτώσεις. Πρόσθετα, στις 14 Μαρτίου 2015 εισέβαλαν και λήστεψαν εταιρεία παραγωγής ζωοτροφών στο Σχηματάρι.

  Φορώντας σκουφιά φουλ φέις, και με την απειλή καραμπίνας και λοστών ακινητοποίησαν ομοεθνείς τους εργάτες, αφαίρεσαν ηλεκτρικά εργαλεία, ηλεκτρονικές συσκευές και χρήματα, ενώ κατά τη διαφυγή τους, ξήλωσαν και πήραν έναν μετασχηματιστή της ΔΕΗ από παρακείμενο υποσταθμό. Στο κρησφύγετο τους βρέθηκε πλήθος κλοπιμαίων και ηλεκτρονικών συσκευών που κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι ενδεχομένως είναι υπεύθυνοι και για πλήθος κλοπών σε σπίτια και καταστήματα της περιοχής.
 
Θοδωρής Παναγιωτίδης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου