Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Τρίτη, Μαρτίου 31, 2015
Με προσεκτικές διατυπώσεις και χωρίς εκπλήξεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν εσωτερικές ρήξεις διέρρευσε χθες η λίστα με τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση προς τους δανειστές. Αυτό τουλάχιστον ισχύει για τον τομέα της ενέργειας, ο οποίος απουσιάζει πλήρως τόσο από τη λίστα των αποκρατικοποιήσεων, όσο και από τη λίστα των μεταρρυθμίσεων, με εξαίρεση το κομμάτι που αφορά στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα.
Αυτό σημαίνει ότι σε αυτή τη φάση, τουλάχιστον, η κυβέρνηση επιλέγει να μην οδηγηθεί σε εσωτερική ρήξη, ιδιαίτερα όταν είναι τοις πάσι γνωστό ότι ιδιαίτερα στον ενεργειακό τομέα υπάρχουν αγεφύρωτες διαφορές με τις θέσεις της Ε.Ε. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η ρητορική που έχει εκφράσει το τελευταίο διάστημα ο αρμόδιος υπουργός ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνης, έχει βάλει στο στόχαστρο τις βάσεις της ενεργειακής πολιτικής της Ε.Ε. αμφισβητώντας συνολικά το ευρωπαϊκό ενεργειακό οικοδόμημα. Αλλά και στον αντίποδα, στα συμβούλια υπουργών ενέργειας όπου έχει συμμετάσχει ο κ. Λαφαζάνης, έχει γίνει αντιληπτό από τους ευρωπαίους ομολόγους το ιδεολογικό και πολιτικό χάσμα που χωρίζει την ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ με την επίσημη ενεργειακή πολιτική της Ε.Ε.
Τώρα σε σχέση με τη λίστα των μέτρων θα πρέπει να σημειωθεί ότι προσώρας δεν έχει γίνει γνωστό το πλήρες κείμενο των 17 σελίδων καθώς και το συμπληρωματικό κείμενο των 35 σελίδων που έχει παραδοθεί στο Brussels Group. Έτσι οι όποιες πληροφορίες για το περιεχόμενο των μέτρων προέρχονται από διαρροές.
Ωστόσο τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο κομμάτι των αποκρατικοποιήσεων, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η απουσία ενεργειακού ενδιαφέροντος πωλήσεων, αφού η άποψη ότι πρέπει να διατηρηθούν υπό δημόσιο έλεγχο οι εταιρείες ενέργειας και τα δίκτυα εκφράζει συνολικά την κυβέρνηση.
Τέλος, με δεδομένο ότι η πλευρά των δανειστών θεωρεί τον ενεργειακό τομέα ως έναν από τους κρισιμότερους για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, δε θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ενταθούν οι πιέσεις ώστε να υπάρξουν πιο συγκεκριμένα μέτρα που να αφορούν στο άνοιγμα των ενεργειακών αγορών και την υιοθέτηση των βέλτιστων πρακτικών που ισχύουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε ηλεκτρισμό και φυσικό αέριο, κάτι που άλλωστε περιλαμβάνεται και στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

http://energypress.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου