Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Δευτέρα, Μαρτίου 30, 2015
Εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί το όνομα του αντικαταστάτη του Αρθούρου Ζερβού στη ΔΕΗ, με την διεξαγωγή της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την προσεχή Παρασκευή, η οποία θα εγκρίνει την τοποθέτηση της νέας Διοίκησης.
Προηγουμένως όμως θα πρέπει η όποια κυβερνητική επιλογή να περάσει από την αρμόδια επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής.
Με τι όμως θα έρθει αντιμέτωπο το νέο αφεντικό της ΔΕΗ; Καταρχάς η υπόθεση με τα παράνομα οικογενειακά επιδόματα, η οποία έφερε τον κ. Ζερβό εκτός ΔΕΗ, φαίνεται ότι συμπαρασύρει μαζί της και όσους εκ των Γενικών Διευθυντών είχαν ισχυρή υποψηφιότητα για κάποια ανώτατη θέση. Στην κατηγορία αυτή εμπίπτουν τουλάχιστον δύο πρώην Γενικοί Διευθυντές, τα ονόματα των οποίων είχαν προταθεί τόσο για τη ΔΕΗ, όσο και για τον ΑΔΜΗΕ.
Υπό αυτό το πρίσμα, όποια επιλογή τελικώς προκριθεί από τους «20» θα θεωρηθεί ως έκπληξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, το επικρατέστερο σενάριο είναι να επιλεγούν δύο πρόσωπα για τη Διοίκηση, κατά το πρότυπο των επιλογών στις τράπεζες. Δηλαδή ένας Πρόεδρος με πιο «πολιτική» σημασία και ένας Διευθύνων Σύμβουλος, με περισσότερο εκτελεστικό – τεχνοκρατικό χαρακτήρα.
Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες έγινε πρόταση να αναλάβει τη ΔΕΗ ο πρώην πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιάννης Αλαβάνος. Επίσης, για μία κάποια από τις κορυφαίες διοικητικές θέσεις του ομίλου ΔΕΗ, ισχυρή υποψηφιότητα έχει τεθεί από το υψηλόβαθμό στέλεχος του ΔΕΔΔΗΕ, που προέρχεται από το ΣΥΡΙΖΑ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκη. Το ίδιο ισχύει και για τον πρώην αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, καθηγητή του ΕΜΠ Ν. Χατζηαργυρίου.
Σύμφωνα με ένα ακόμη σενάριο, εξετάζεται η περίπτωση της «δυαρχίας» και πιθανολογείται ότι θα παραμείνει σε εκτελεστική θέση κάποιος από τους δύο αναπληρωτές Διευθύνοντες Συμβούλους της ΔΕΗ, δηλ. είτε ο Κ. Δόλογλου είτε η Ρ. Αικατερινάρη. Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο έχουν παραιτηθεί από μέλη του Δ.Σ. της Επιχείρησης παραμένουν ωστόσο αναπληρωτές διευθύνοντες ώστε στο μεταβατικό στάδιο που διανύουμε για την εταιρεία να υπάρχουν εκτελεστικά μέλη της Διοίκησης με δικαίωμα υπογραφής για τις τρέχουσες ανάγκες της εταιρείας.
Σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η νέα Διοίκηση να είναι κάποιο πρόσωπο-έκπληξη που δεν έχει εμπλακεί στην ονοματολογία.
Η νέα Διοίκηση της Επιχείρησης θα κληθεί να διαχειριστεί μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την εταιρεία, καθώς και ένα μάλλον αδιευκρίνιστο πλαίσιο στόχων και κυβερνητικής στρατηγικής για τον ενεργειακό και ηλεκτρικό τομέα. Και υπό αυτή την έννοια το έργο της θα είναι διπλά δύσκολο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου