Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Παρασκευή, Μαρτίου 27, 2015
Προχωρά η επένδυση για την κατασκευή του έργου της λιγνιτικής μονάδας 800 MW της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, που θα κοστίσει πάνω από 1,3 δισ. ευρώ, μετά και το πράσινο φως που άναψε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.
  Από την Κοζάνη όπου και περιόδευσε στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι υπέγραψε πριν από λίγες ημέρες τις πρώτες άδειες για την κατασκευή της μονάδας, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση στηρίζει την υλοποίησή της και ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.
Πρόκειται για δηλώσεις που έγιναν λίγα μόλις 24ωρα πριν εκπνεύσει στις 29 Μαρτίου η συμβατική υποχρέωση έγκρισης της άδειας εγκατάστασης και ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα η περιβαλλοντική οργάνωση WWF είχε αποδυθεί σε εκστρατεία για την ακύρωση της επένδυσης.
 Ωστόσο ο υπουργός έσπευσε να πάρει δημόσια θέση επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση στηρίζει την κατασκευή της Πτολεμαΐδας 5, που θα περιλαμβάνει την τελευταία λέξη της αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, γι’ αυτό και θα έχει λιγότερες αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον σε σχέση με τις παραδοσιακές μονάδες. Η μονάδα θα κάνει χρήση γερμανικού εξοπλισμού, αφού η κατασκευή της γίνεται από την κοινοπραξία τής ΤΕΡΝΑ με υπεργολάβους τις Hitachi Power, Hitachi Ltd και τη Hamon Environmental GmbH.
Στην ιαπωνική εταιρεία έχει περάσει εδώ και καιρό ο έλεγχος της γερμανικής Babcock, η οποία πρόκειται να προμηθεύσει το κυριότερο μέρος του εξοπλισμού της Πτολεμαΐδας 5. Προκειμένου να χρηματοδοτήσει την επένδυση, η ΔΕΗ έχει εξασφαλίσει από το 2013 ομολογιακό δάνειο ύψους 739 εκατ. ευρώ από κοινοπραξία ξένων τραπεζών υπό τη γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα kWF Ipex Bank.
 
Newsroom ΔΟΛ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου