Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Παρασκευή, Μαΐου 16, 2014

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός παρών σε όλες τις γειτονιές της πόλης

Δίπλα στους δημότες και τα προβλήματά τους βρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός στο πλαίσιο των περιοδειών του σε όλες γειτονιές της πόλης που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 31 Μαρτίου και ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 26 Απριλίου.
Ο Βαγγέλης Ντηνιακός επισκέφθηκε όλες τις γειτονιές της πόλης και άκουσε τα προβλήματα των δημοτών καθώς και τις προτάσεις τους.
diniakos_periodeies.jpg
«Είμαστε εδώ, παρόντες, για να γνωρίσουμε οι ίδιοι από κοντά και να καταγράψουμε από τώρα τα προβλήματά σας και ν’ ακούσουμε τις προτάσεις σας», είπε ο Βαγγέλης Ντηνιακός για να συμπληρώσει πως «δουλεύουμε ακούραστα. Περπατήσαμε το Χαϊδάρι από άκρη σε άκρη, γειτονιά γειτονιά. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε μέχρι τις εκλογές, αλλά και μετά τις εκλογές».
Από την επικοινωνία με τους απλούς Χαιδαριώτες έγινε καταγραφή των αναγκών που υπάρχουν σε όλες τις περιοχές και με την καταγραφή αυτή ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός και το πρόγραμμα το συνδυασμού.
Ο Βαγγέλης Ντηνιακός δήλωσε σχετικά ότι «Είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε στους συμπολίτες μας ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο για το νέο Χαϊδάρι. Ένα σχέδιο βγαλμένο από τις πραγματικές ανάγκες των Χαϊδαριωτών και όχι από τα πληρωμένα επικοινωνιακά γραφεία ή ξύλινα κομματικά επιτελεία».
Οι επισκέψεις του Βαγγέλη Ντηνιακού γειτονιά τη γειτονιά
Στη Νέα Φώκαια, 31/3
diniakos_geitonies.jpg
Ξεκινώντας συμβολικά από τη δική του γειτονιά ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός, άρχισε από τη Δευτέρα 31 Μαρτίου ο επικεφαλής του συνδυασμού “Χαϊδάρι ξανά” περιόδευσε στην περιοχή της Νέας Φώκαιας με σημείο κατάληξης τον αύλειο χώρο της Παναγίτσας. Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο Βαγγέλης Ντηνιακός συνάντησε και συνομίλησε με συνδημότες μας οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη γειτονιά τους.
Στη Γρηγορούσα, 1 και 2/4
diniakos_grigorousa.jpg
«Η γειτονιά της Γρηγορούσας θα είναι από τις πρώτες προτεραιότητές μας» τόνισε ο Βαγγέλης Ντηνιακός στην ομιλία του προς τους κατοίκους της περιοχής.
«Στόχος μας είναι, δουλεύοντας με όρεξη αλλά και όραμα, να προχωρήσουμε στις αναγκαίες εκείνες παρεμβάσεις ώστε να «ισορροπήσει» η γειτονιά της Γρηγορούσας με το υπόλοιπο Χαϊδάρι και από μια παραμελημένη περιοχή να μετατραπεί σε μια γειτονιά που θα τη χαρακτηρίζουν, μεταξύ άλλων, η καθαριότητα αλλά και η ασφάλεια για τους κατοίκους της».
Στον Αη Γιώργη, 3/4
image-161-1.jpg
Όπως οι ίδιοι οι κάτοικοι είπαν, σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο τέλος της περιοδείας, στον πεζόδρομο της Ιερού Λόχου, για την αναβάθμιση της περιοχής απαιτούνται να γίνουν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – μονοδρομήσεις, βελτίωση του δικτύου φωτισμού, έργα ασφάλειας στις παιδικές χαρές κ. ά.
Ο Βαγγέλης Ντηνιακός κατά την ομιλία του τόνισε πως μόνο μια Δημοτική Αρχή που θα έχει τη βούληση να συνεργαστεί τόσο με τους κατοίκους όσο και με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, ακόμα και να συγκρουστεί μαζί τους όπου η περίσταση το απαιτεί, θα είναι ικανή να εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες για τους δημότες της. Καταλήγοντας σημείωσε πως, ο συνδυασμός μικρών και μεγάλων έργων είναι εκείνος που θα αναβαθμίσει την περιοχή, τόσο προς όφελος των κατοίκων όσο και των επαγγελματιών, τονίζοντας ως ένα από αυτά την απόδοση του Στρατοπέδου στους δημότες και τη μετατροπή του σε χώρο πρασίνου.
Το πρωί της ίδιας ημέρας ο Βαγγέλης Ντηνιακός βρέθηκε στη λαϊκή αγορά του Δάσους.
Στην Αφαία, 6/4
1977065_10152097651697523_3801485208793114583_n-1.jpg
Την Κυριακή 6 Απριλίου ο Βαγγέλης Ντηνιακός επισκέφθηκε την περιοχή της Αφαίας.
Οι συνδημότες μας της Αφαίας, που παρά την καταρρακτώδη βροχή συγκεντρώθηκαν προκειμένου να συναντηθούν με τον επικεφαλής και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Χαϊδάρι ξανά», εξέφρασαν την πικρία και την αγανάκτησή τους καθώς η περιοχή τους, πέρα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε τομείς όπως η καθαριότητα, ο φωτισμός, τα τεχνικά έργα κ.λπ., στερείται ακόμα και βασικών καθημερινών υποδομών και υπηρεσιών.
Απαντώντας ο Βαγγέλης Ντηνιακός τόνισε πως η επίσκεψή του αυτή δεν αποτελεί μια «τυπική» προεκλογική περιοδεία, αλλά έχει ξεχωριστή σημασία καθώς η περιοχή της Αφαίας, όπως και αυτή της Γρηγορούσας, αποτελούν τις πρώτες προτεραιότητες, ως προς την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοί τους, για το συνδυασμό «Χαϊδάρι ξανά». Επίσης, ο Βαγγέλης Ντηνιακός, ενημέρωσε τους κατοίκους για το υπόμνημα που κατέθεσε στις 24/03/2014 προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια, με το οποίο εκφράζει την έντονη αντίθεσή του συνδυασμού «Χαϊδάρι ξανά» στο ενδεχόμενο εγκατάστασης Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών στο χώρο που λειτουργούσε το Ίδρυμα Χρόνιων Παθήσεων.
 Στο Δάσος και το Άνω Δάσος, 4, 5, 7, 8 και 9/4
img1.JPG
Κάδοι ακαθάριστοι και σκουπίδια που συσσωρεύονται, μη επαρκής φωτισμός, επικίνδυνα πεζοδρόμια, θέματα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, προβλήματα που δημιουργούνται από την παράνομη στάθμευση των οχημάτων είναι μερικά από τα όσα απασχολούν τους κατοίκους στο Δάσος και το Άνω Δάσος.
Όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Ντηνιακός η επίλυση των ζητημάτων που θα εξασφαλίζουν την καλύτερη ποιότητα ζωής αλλά και την ασφάλεια των κατοίκων είναι από τις πρώτες προτεραιότητες του συνδυασμού «Χαϊδάρι ξανά».
Το πρωί του Σαββάτου 5 Απριλίου ο Βαγγέλης Ντηνιακός επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά της οδού Δαβάκη στο Κέντρο της πόλης.
Στα Κουνέλια, 11 και 12/ 4 και την Οδό Κορυτσάς 
IMG_0381-1.jpg
Στα Κουνέλια βρέθηκε το διήμερο 11 και 12 Απριλίου για να σταθεί ιδιαίτερα στα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της οδού Κορυτσάς αλλά και γύρω από αυτή. Στην ίδια περιοχή είχε βρεθεί και το Σάββατο 15 Μαρτίου, όταν έπειτα από πρόσκληση των ίδιων των κατοίκων, επισκέφθηκε την έξοδο του αγωγού όμβριων υδάτων, ο οποίος συλλέγει όλα τα όμβρια ύδατα του Δάσους και του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου με αποδέκτη επίγεια την οδό Κορυτσάς και τα όμορα οικόπεδα της περιοχής.
Οι κάτοικοι μίλησαν για ακόμη μια φορά για τα απαραίτητα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας που θα πρέπει άμεσα να ληφθούν, τις απειλές για τις περιουσίες και την υγεία τους (έντομα, τρωκτικά, έντονη δυσοσμία από βοθρολύματα κ.ά) από ένα έργο που από το 2005 μένει «στα χαρτιά», αλλά και τον ελλιπή φωτισμό της περιοχής που κατά τις βραδινές ώρες «απειλεί» την ασφάλεια τους.
Ο Βαγγέλης Ντηνιακός δήλωσε σχετικά: «Τέτοιου είδους προβλήματα δεν χωρούν άλλες καθυστερήσεις. Με την ευκαιρία καλώ όλους τους συμπολίτες μου να μας ενημερώσουν, να μας ζητήσουν να επισκεφθούμε επί τόπου για να δούμε μαζί ανάγκες που υπάρχουν ώστε να είμαστε έτοιμοι για την άμεση αντιμετώπισή τους. Σε κάθε πρόβλημα της πόλης και των συμπολιτών μου θα είμαι παρών εγώ ο ίδιος».
Επίσης, το πρωί του Σαββάτου 12 Απριλίου ο Βαγγέλης Ντηνιακός επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά της Γρηγορούσας όπου για ακόμη μια φορά άκουσε τα παράπονα των κατοίκων για εγκατάλειψη της περιοχής.
Στο Δαφνί, 13/4
1613984_10203629429881746_4696155373621544343_n-2.jpg
Οι κάτοικοι του Δαφνίου, είτε μέσα από τις αυλές των σπιτιών τους, είτε όσοι συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Τροίας και Βυζαντίου, όπου κατέληξε η περιοδεία, μίλησαν για ακόμη μια φορά για την άμεση ανάγκη επίλυσης βασικών και καθημερινών προβλημάτων (έλλειψη συγκοινωνίας – επικοινωνίας με το υπόλοιπο Χαϊδάρι, ιδιαίτερα έντονη τα Σαββατοκύριακα, μη επαρκή σήμανση των οδών σε όλο το δήμο, αξιοποίηση του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής κ. ά.).
Ο Βαγγέλης Ντηνιακός τόνισε την ανάγκη ανατροπής αυτής της κατάστασης με τη συμμετοχή και των ίδιων των κατοίκων τόσο τώρα στη διαμόρφωση του προγράμματος του συνδυασμού όσο και μετά τις εκλογές, γιατί «μόνο με σκληρή δουλειά, με αυταπάρνηση και με ομαδικότητα, θα ανατρέψουμε τον κατήφορο της πόλης και θα βάλουμε τις βάσεις να γίνει το Χαϊδάρι Δήμος -πρότυπο».
 Στον Προφήτη Ηλία, 22/4 
10174987_734294796623232_8102493304164953514_n.jpg
Οι κάτοικοι του Προφήτη Ηλία εξέφρασαν, αρχικά, την ικανοποίηση τους για την επίσκεψη του Βαγγέλη Ντηνιακού αφού, όπως είπαν χαρακτηριστικά, κανείς άλλος είτε από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή είτε υποψήφιος Δήμαρχος δεν έχει κάνει κάτι ανάλογο.
Πλημμυρικά φαινόμενα από τα όμβρια ύδατα, σπασμένους έως… ανύπαρκτους σε πολλές περιπτώσεις κάδους απορριμμάτων, διπλή αρίθμηση σε οδούς, δυσκολίες στην προσέγγιση των κατοικιών λόγω της ολισθηρότητας των ανηφορικών οδοστρωμάτων είναι μερικά μόνο από τα όσα επισήμαναν ως προβλήματα.
«Πολλά από τα προβλήματα των κατοίκων δεν είναι σύνθετα σε ό,τι αφορά την επίλυσή τους. Αυτό όμως που έλλειπε τα τελευταία χρόνια και που απαιτείται προς αυτή την κατεύθυνση είναι η πολιτική βούληση από μια Δημοτική Αρχή που θα έχει ως προτεραιότητά της τον Χαϊδαριώτη. Μια Δημοτική Αρχή που με εντιμότητα και διαφάνεια θα ασκεί αξιόπιστη και αποτελεσματική Διοίκηση για να γίνει το Χαϊδάρι ξανά μια πόλη ανθρώπινη και φιλόξενη για όλους» δήλωσε ο Βαγγέλης Ντηνιακός.
Στην Αστυθέα, 23 και 24/ 4
IMG_0409.jpg
Από τα σημαντικά προβλήματα της περιοχής η διαχείριση και διάθεση των όμβριων υδάτων ιδιαίτερα στο σημείο όπου καταλήγουν και συναντιούνται τα δυο παλαιά ρέματα της Αστυθέας. Οι κάτοικοι επισήμαναν επίσης την ανάγκη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων εξ αιτίας και της επιβάρυνσης που έχει δεχθεί η περιοχή από την πρόσφατη λειτουργία του σταθμού του Μετρό στην Αγία Μαρίνα ενώ οι ελλείψεις στην καθαριότητα, ο ανεπαρκής φωτισμός στους δρόμους, τις πλατείες, τις παιδικές χαρές, οι κακοτεχνίες στα οδοστρώματα είναι μερικά από τα ζητήματα που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στην περιοχή.
Ο Βαγγέλης Ντηνιακός τόνισε πως «σήμερα οι ανάγκες είναι πιο μεγάλες και πιο σύνθετες, όχι μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά κυρίως γιατί οι υπάρχουσες υποδομές και οι βασικές λειτουργίες – τεχνικές και κοινωνικές- έχουν καταρρεύσει, αφού τα τελευταία χρόνια ο Δήμος λειτουργούσε χωρίς οργάνωση και προσανατολισμό, χωρίς σχέδιο και δράση» για να συμπληρώσει πως «στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, ο Δήμος πρέπει να επιστρέφει στο δημότη αξιόπιστες και ποιοτικές υπηρεσίες. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς άξονες στους οποίους στηρίζεται το πρόγραμμα του συνδυασμού «Χαϊδάρι ξανά». Θα εργαστούμε με όρεξη, με πρόγραμμα και κυρίως με όραμα για να αλλάξουμε την πορεία του τόπου μας και να κάνουμε το Χαϊδάρι μια κοινωνία αλληλεγγύης, προόδου και εντιμότητας».
Στον Ελαιώνα, 25/4
10155196_10203721496663358_7562010666644091368_n.jpg
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Χαϊδάρι ξανά» περιόδευσε στη γειτονιά και μαζί με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, που τον συνόδευαν, ήρθαν σε επαφή με τους κατοίκους και κατέγραψαν τα προς επίλυση ζητήματα που τους απασχολούν (καθαριότητα, φωτισμός, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ασφάλεια κ.ά).
Η περιοδεία κατέληξε στο δασάκι της οδού Πατρόκλου οπού πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση με τους συνδημότες μας που κατοικούν στην περιοχή ανάμεσά τους και μέλη της Επιτροπής Κατοίκων Ελαιώνα.
Η συγκεκριμένη έκταση, αν και είχε δεσμευθεί, προ 25ετίας, από το Δήμο με σκοπό να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου, κινδύνευσε τα τελευταία χρόνια να αποδεσμευθεί αφού η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν έδειξε το ανάλογο ενδιαφέρον προς τη διάσωσή της.
Ο Βαγγέλης Ντηνιακός, απευθυνόμενος προς τους κατοίκους, δήλωσε πως «Στις προτεραιότητες μας ως Δημοτική Αρχή θα είναι η συντονισμένη και σε συνεργασία με τους κατοίκους δράση, με ταυτόχρονη πίεση προς την κεντρική εξουσία, προκειμένου να σωθεί η έκταση και να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου προς όφελος των δημοτών».
Οι περιοδείες του Βαγγέλη Ντηνιακού στις γειτονιές του Χαϊδαρίου ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 26 Απριλίου με επίσκεψη στο κεντρικό Χαϊδάρι αλλά και εκ νέου στην οδό Κορυτσάς και στην Αστυθέα, λόγω της ξαφνικής βροχόπτωσης, για να δει επί τόπου τα προβλήματα που προκαλούνται εξ αιτίας της έλλειψης βασικών υποδομών.
10291854_736390693080309_5301314726581518579_n.jpg
Η ξαφνική βροχόπτωση είχε σαν αποτέλεσμα ο επικεφαλής και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Χαϊδάρι ξανά» να παρεκκλίνουν του αρχικού προγραμματισμού της περιοδείας και να βρεθούν άμεσα στην οδό Κορυτσάς, στην είσοδο του αγωγού ομβρίων υδάτων για να διαπιστώσουν οι ίδιοι το πρόβλημα κατά τη διάρκειά της.
Ένα δεύτερο κλιμάκιο υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, επισκέφθηκε την οδό Στυλίδος στην Αστυθέα, όπου και εκεί οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της πλημμύρας κάθε φορά που βρέχει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου