Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Δευτέρα, Ιανουαρίου 13, 2014
Πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ και η Εφορία τους θεωρεί οφειλέτεςΣε βραχνά εξελίσσεται η καταβολή του γνωστού σε όλους μας χαρατσιού, για χιλιάδες πολίτες, παρά το γεγονός ότι έσπευσαν να πληρώσουν το ποσό που χρωστούσαν. Όπως φαίνεται μάλιστα, κάποιοι είχαν τη διάθεση να τους τιμωρήσουν για την υπερπροσπάθεια να εξοφλήσουν την οφειλή τους.
Έτσι, όσοι ελέγχουν τις οφειλές τους ηλεκτρονικά το τελευταίο διάστημα, μέσω της πλατφόρμας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Χαρακτηριστικό είναι ότι αρκετοί πολίτες, λόγω αδυναμίας εμπρόθεσμης καταβολής του Ειδικού Τέλους Ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, προσέρχονται στα ταμεία 3 ή 4 ημέρες αργότερα για να το εξοφλήσουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η καταβολή της οφειλής να θεωρείται εκπρόθεσμη και να εμφανίζονται ως οφειλέτες προς το Δημόσιο. Έτσι το σύστημα της Γενικής Γραμματείας εμφανίζει ως ανεξόφλητη την οφειλή του χαρατσιού.
Όπως εξηγεί ο φοροτεχνικός σύμβουλος, Αντώνης Μουζάκης, η ΔΕΗ εισπράττει το ποσό και το καταχωρεί ως έναντι του επόμενου λογαριασμού. "Έτσι το χαράτσι μένει απλήρωτο και ο πολίτης εμφανίζεται ότι οφείλει. Στη συνέχεια η Εφορία βεβαιώνει το ποσό ως οφειλή και στη συνέχεια προχωράει στη διαδικασία είσπραξης του ποσού, μέσω της γνωστής διαδικασίας περί είσπραξης δημοσίων εσόδων. Σε κάθε περίπτωση, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, εισπράττει το ποσό για λογαριασμό της και όχι το ποσό που οφείλει ο πολίτης προς το Δημόσιο και αφορά στο Τέλος Ακινήτων".
Για όσους δε, λόγω αδυναμίας πρόσβασης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, να ελέγξουν τον προσωπικό τους λογαριασμό, η οφειλή παραμένει ανεξόφλητη, μέχρι να γίνει απαιτητό το ποσό από την Εφορία και φυσικά κινδυνεύουν να βρεθούν προ δυσάρεστης εκπλήξεως, καθώς αρκετοί είναι αυτοί, οι οποίοι πιθανότατα αγνοούν τι ακριβώς συμβαίνει σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής του Τέλους. Κι όλα αυτά τη στιγμή που όπως είχαμε αναφέρει και παλαιότερα, οι ανεξόφλητες οφειλές, σχετιζόμενες με το ΕΕΤΗΔΕ για το 2012, ανέρχονται στα 1,645 εκατομμύρια ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου