Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Τετάρτη, Ιανουαρίου 01, 2014

Πρώτοι καλωσόρισαν το 2014 οι Νεοζηλανδοί - Στη Νέα Υόρκη, περίπου 1 εκατ. άνθρωποι πλημμύρισαν την Times Square - Στο Λονδίνο οι διοργανωτές έριξαν από τον ουρανό κομφετί με γεύση μπανάνα

Από το Σίδνεϊ έως το Ντουμπάι, ο κόσμος υποδέχθηκε το 2014 με πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις και φαντασμαγορικές επιδείξεις πυροτεχνημάτων.

Πρώτη υποδέχθηκε το 2014 η Νέα Ζηλανδία, ενώ τη σκυτάλη πήρε το Σίδνεϊ στην Αυστραλία.

Στη Νέα Υόρκη, περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι εκτιμάται ότι πλημμύρισαν την Times Square προκειμένου να συμμετάσχουν στο υπαίθριο πάρτι με πρωταγωνίστρια την τραγουδίστριαΜάιλι Σάιρους. Την έλευση του 2014 σήμανε η πτώση της πολύχρωμης κρυστάλλινης μπάλας των 5,5 κιλών.

Ωστόσο, στο Μπραστάουν, στα βουνά της Βόρειας Καρολίνα η μπάλα της Πρωτοχρονιάς δεν ήταν είναι κρυστάλλινη. Τα μεσάνυχτα οι συμμετέχοντες στους εορτασμούς θα έχουν την ευκαιρία να δουν την 20η Πρωτοχρονιάτικη «Πτώση του Οπόσουμ», του γνωστού θηλαστικού από την Αυστραλία, κατά την οποία ένα αιχμάλωτο οπόσουμ τοποθετείται σε κουτί από πλέξιγκλας προς τέρψη των θεατών.

«Αν στη Νέα Υόρκη αφήνουν να πέσει μια μπάλα… εμείς μπορούμε να αφήσουμε να πέσει το οπόσουμ», εξηγούν οι διοργανωτές της βραδιάς στον ιστότοπο τους.



Με μια φαντασμαγορική επίδειξη πυροτεχνημάτων, τη μεγαλύτερη του κόσμου, γιόρτασε την έλευση του νέου έτους και το Ντουμπάι.



Το Μπουρτζ Χαλίφα, ο ψηλότερος ουρανοξύστης του κόσμου, με ύψος 828 μέτρων, στην καρδιά του εμιράτου, φωτίστηκε ακριβώς τα μεσάνυχτα, ενώ στους εορτασμούς συμμετείχε και το Μπουρτζ αλ Αράμπ, ένα από τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία στον κόσμο.



Με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 50 βαθμούς γιορτάζει η Αυστραλία το νέο έτος. Η υψηλότερη θερμοκρασία, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, καταγράφτηκε στην κωμόπολη Μάιλς όπου ο υδράργυρος έφτασε τους 48. 3 βαθμούς Κελσίου σημειώνοντας νέο ρεκόρ και πολλοί ήταν οι Αυστραλοί που υποδέχθηκαν το 2014 στις παραλίες!

Στο Σίδνεϊ, ο νυχτερινός ουρανός φωτίστηκε από τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που φέτος είχαν επίκεντρο την περίφημη Όπερα χωρίς να αγνοηθεί και η εξίσου διάσημη γέφυρα της πόλης.

Λαμπρή ήταν η υποδοχή του νέου έτους και στη Μελβούρνη, όπου πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.

Το Λονδίνο γιόρτασε την έλευση του νέους έτους «ψεκάζοντας» το συγκεντρωμένο πλήθος με μια… φρουτένια βροχή. Οι διοργανωτές έριξαν από τον ουρανό κομφετί με γεύση μπανάνα (τα οποία μπορεί κανείς να καταναλώσει) και βροχή με άρωμα φράουλα, ενώ τα πυροτεχνήματα πάνω από τον ποταμό Τάμεση φώτισαν το Μπιγκ Μπεν και άλλα μνημεία.



Η Γερμανία καλωσόρισε το 2014 σε μία από τις μεγαλύτερες εορταστικές εκδηλώσεις της πρωτοχρονιάς στο Βερολίνο.  Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα και μέτρησαν αντίστροφα τα δευτερόλεπτα για την αλλαγή του έτους.



Επισκέπτες από όλο τον κόσμο, που επισκέφτηκαν το Βερολίνο εν όψει των πρωτοχρονιάτικων εορτασμών, ξεχύθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας φορώντας αστεία τεχνητά αυτιά και λαμπερά ψηλά καπέλα.

Πάντως, στην Αυστρία ένας 53χρονος έχασε τη ζωή του από απρόσμενη έκρηξη πυροτεχνήματος κατά τη διάρκεια των πρωτοχρονιάτικων εορτασμών στην πόλη Ντόιτς-Βάγκραμ, που συνορεύει με την αυστριακή πρωτεύουσα.  Όταν το πυροτέχνημα δεν άναψε, ο άνδρας πλησίασε για να δει τι είχε πάει λάθος. Ωστόσο, καθώς έσκυψε πάνω από το πυροτέχνημα, αυτό εξερράγη, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.


Κουάλα Λουμπούρ Μαλαισία


Μπανγκόκ Ταϊλάνδη


Χονγκ Κονγκ


Τόκιο Ιαπωνία


Jeju Νότια Κορέα


Σίδνεϊ Αυστραλία


Νέα Ζηλανδία








Λονδίνο


Μέγα Σινικό Τείχος, Πεκίνο


Ντουμπάι


Κόκκινη Πλατεία, Μόσχα


Βερολίνο


Κίεβο, Ουκρανία


Τζακάρτα, Ινδονησία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου