Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Δευτέρα, Ιανουαρίου 13, 2014
ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ(Ομολογιακό ΔΕΗ)Επιστροφή στις αγορές εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014, με την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 300-400 εκ ευρώ σχεδιάζει η ΔΕΗ σε μια προσπάθεια να αντλήσει ρευστότητα και να αντισταθμίσει το πρόβλημα που της δημιουργούν οι απλήρωτοι λογαριασμοί, που φθάνουν στα 1,3 δις ευρώ.
Οι συνομιλίες της ΔΕΗ με τις τράπεζες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και πιθανότατα εντός του Μαΐου θα εκδοθεί το ομολογιακό δάνειο, μεγάλο μέρος του οποίου θα τροφοδοτήσει το σύνολο της αγοράς ηλεκτρισμού, αφού αυτή τη στιγμή η ΔΕΗ οφείλει στον ΑΔΜΗΕ περίπου 200 εκ ευρώ από τα περίπου 500 εκ. ευρώ που είναι η «μαύρη τρύπα» της αγοράς.
Η επιβολή του ΕΕΤΗΔΕ στους λογαριασμούς του ρεύματος οδήγησε στην κατακόρυφη αύξηση των απλήρωτων λογαριασμών, ενώ και σε αυτή τη φάση εκφράζονται φόβοι για νέο αύξηση, λόγω της στροφής προς την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος που δημιουργούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης, αλλά και οι επανασυνδέσεις στους ευάλωτους πολίτες.
Πάντως εκτιμάται ότι η λήξη των δόσεων του ΕΕΤΗΔΕ τον Ιούνιο, θα συμβάλει στην εξισορρόπηση της κατάστασης, αφού θα ελαφρυνθεί σημαντικά το συνολικό ποσό που καλούνται να καταβάλουν κάθε δίμηνο οι πολίτες μαζί με το λογαριασμό του ρεύματος.
Το οξύ πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει σήμερα η ΔΕΗ είναι ευθέως συνδεδεμένο με τη μετατροπή της σε εισπρακτικό μηχανισμό για λογαριασμό του Δημοσίου. Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί. Το πρόβλημα της αδυναμίας είσπραξης των φόρων είναι του υπουργείου Οικονομικών και εκεί θα πρέπει να αναζητηθεί η λύση του.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου