Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2013
Δωρεάν ρεύμα για 10.000-15.000 απόρους, αλλά με πλαφόνκατανάλωσης πάνω από το οποίο θα χρεώνονται με τα κανονικάτιμολόγια της ΔΕΗ, θα προβλέπει σύμφωνα με τις πληροφορίες η απόφαση του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα εκδοθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Έπειτα από πολυήμερη επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος, η κυβέρνηση πέρασε χθες στην ουσία της υπόθεσης, δηλαδή στον τρόποεφαρμογής και χρηματοδότησης του σχεδίου "δωρεάν ρεύμα στους απόρους". Σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης ξεκαθάρισε ότι την παροχή ρεύματος στους απόρους που θα αποτελέσουν μια νέα ειδική κατηγορία Κοινωνικού Τιμολογίου θα επωμιστούν οι υπόλοιποι 7,5 εκατομμύρια καταναλωτές της ΔΕΗ με επιβάρυνση 50 περίπου λεπτών το έτοςστους λογαριασμούς τους. Προφανώς το κόστος αυτό, θα καταβληθεί μέσω της χρέωσης Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) που πληρώνουμε όλοι οι καταναλωτές.
Στην ειδική αυτή κατηγορία Κοινωνικού Τιμολογίου θα ενταχθούν όλοι εκείνοι που την 1η Νοεμβρίου ήταν εγγεγραμμένοι στις λίστες απόρων των Δήμων και της Εκκλησίας, χωρίς ταυτόχρονα να έχουν ρεύμα.
Η υπουργική απόφαση θα προβλέπει ότι τα φτωχά νοικοκυριά που θα τους επανασυνδέεται το ρεύμα, δεν θα καταβάλουν τέλη επανασύνδεσης, θα έχουν έκπτωση της τάξης του 99%, καθώς και τακριτήρια που πρέπει να πληρούνται.
Τα 50 λεπτά αποτελούν μια τάξη μεγέθους, βασισμένη σε υπολογισμούς ότι εν δυνάμει δικαιούχοι επανασύνδεσης είναι 10-15.000 άνθρωποι πανελλαδικά. Ακόμη και αν ο αριθμός αυτός αυξηθεί- λέει το ΥΠΕΚΑ- η τελική επιβάρυνση δεν θα ξεπερνά τα 1 με 2 ευρώ ετησίως.
Στο μεταξύ, ο Γιάννης Μανιάτης, στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχει επανασυνδεθεί το ρεύμα σε4.000 νοικοκυριά (δείτε εδώ αναλυτικά).
Τσακωμός καλά κρατεί
Τα παραπάνω δεν αναιρούν την έλλειψη συντονισμού που συνεχίζει να υπάρχει γύρω από το θέμα. Χαρακτηριστικός είναι ο χθεσινός δημόσιοςτσακωμός του προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Καλλιθέας Κ. Ασκούνη με τη ΔΕΗ.
Ο κ. Ασκούνης κατηγόρησε τη ΔΕΗ ότι αρνείται να δώσει στους Δήμους τα στοιχεία των νοικοκυριών που τους έχει κοπεί το ρεύμα. Σε απάντηση της η ΔΕΗ επιτίθεται στον κ. Ασκούνη κατηγορώντας τον ότι η αποστολή τέτοιων στοιχείων φρενάρει στη νομοθεσία για "ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα" και ότι την ίδια απάντηση έλαβε και στην σύσκεψη του περασμένου Σαββάτου. Επισημαίνει, δε, ότι ακόμη αναμένει από τους Δήμους να ορίσουν τους εκπροσώπους τους στιςκατά τόπους επιτροπές, και να της αποστείλουν τις καταστάσεις με τους ευάλωτους συνανθρώπους μας που την 1η Νοεμβρίου ήταν ενταγμένοι στις προνοιακές τους δομές. Και αναφέρει ότι από χθες ξεκίνησε τη διαδικασία για την άμεση επανασύνδεση 2.000 ευάλωτων καταναλωτών που εντόπισε από μόνη της...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου