Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Τρίτη, Δεκεμβρίου 17, 2013
Πρόταση για νέα επιβάρυνση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, μέσω αύξησης των τελών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), έχει πέσει στο τραπέζι, την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά βρίσκονται σε δύσκολη θέση και δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του MEGA, η πρόταση σχετίζεται με τη μνημονιακή υποχρέωση που προβλέπει ότι πρέπει μέχρι το τέλος του 2014 να καλυφθεί το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ στον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ).
Πάντως, από το υπουργείο Περιβάλλοντος επισημαίνουν ότι θα υπάρξει πακέτο μέτρων, ώστε να μην σημειωθεί καμία αύξηση.
Την ίδια ώρα, όλο και περισσότεροι πολίτες προσπαθούν να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, ώστε και το ρεύμα να τους χρεώνεται λιγότερο αλλά κυρίως για να μην κόβεται λόγω οφειλών.
Ήδη, στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο είναι ενταγμένοι 470.000 καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα, ενώ τις τελευταίες ημέρες οι αιτήσεις για ένταξη ξεπερνούν τις 2.600 κατά μέσο όρο σε ημερήσια βάση.
Εντός της εβδομάδας αναμένεται και η υπουργική απόφαση για δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα σε ευάλωτα νοικοκυριά, τις διπλάσιες μέρες από αυτές που η ατμοσφαιρική ρύπανση θα έχει ξεπεράσει τα επίπεδα του κόκκινου συναγερμού, ενώ το ενεργειακό κόστος θα καλυφθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα.
Παρά τις συστάσεις των υπουργείων Υγείας και Περιβάλλοντος για περιορισμό της χρήσης τζακιών, η αιθαλομίχλη έκανε και χθες την εμφάνισή της στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, ενώ αποκαλύφθηκε ότι σε μετρήσεις που έγιναν πέρυσι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είχαν εντοπιστεί ακόμη και ίχνη από το ραδιενεργό στοιχείο Κέσιο, που εκτιμάται ότι προέρχεται από την καύση ξύλων από δέντρα που είχαν απορροφήσει ραδιενεργά στοιχεία μετά το πυρηνικό ατύχημα στο Τσέρνομπιλ, σύμφωνα με την Ημερησία.

http://www.iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου