Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2013

Εκκίνηση για τις ΔΕΗ και ΔΕΠΑ
Οι αποκρατικοποιήσεις της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ και το άνοιγμα τωηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου θα απασχολήσουν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο σε «μίνι» υπουργικό συμβούλιο αύριο Πέμπτη.

Μία ημέρα πριν από την άφιξη (μεθαύριο Παρασκευή) στην Αθήνα του αρμόδιου επιτρόπου της ΕΕ για θέματα ενέργειας Γκίντερ Ετινγκερ, οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος θα συζητήσουν με τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη και Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Μάκη Παπαγεωργίου τα επόμενα βήματα για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην ενέργεια καθώς και τα προβλήματα ρευστότητας.
Την ίδια στιγμή, οι ιδιώτες παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας τονίζουν την ανάγκη έναρξης των διαδικασιών αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ και πρόσβασής τους στη λιγνιτική και υδροηλεκτρική παραγωγή, με βάση τις κοινοτικές κατευθύνσεις, προκειμένου να αρθούν οι στρεβλώσεις στην αγορά και να προληφθούν προβλήματα ασφάλειας εφοδιασμού.
Τα «καυτά» θέματα στον τομέα της ενέργειας αναμένεται να κυριαρχήσουν στις συναντήσεις του ερχόμενου διημέρου.
Πρόκειται για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και την είσοδο επενδυτή στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ). Ηδη με την Κομισιόν βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση για το «καλάθι» των μονάδων (λιγνίτης, φυσικό αέριο, υδροηλεκτρικές) που θα συνθέσουν τη «μικρή ΔΕΗ», η οποία και θα ξεχωριστεί από τη μητρική για να πάρει τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης.
Εξάλλου, τις δύο πλευρές θα απασχολήσει και το θέμα της αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ, καθώς οι απαιτήσεις της τρόικας για τη συμμετοχή περισσοτέρων ιδιωτών στη λιανική απαιτούν αλλαγές και συνεπώς, σύμφωνα με τη θέση της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ, ο χρόνος της ιδιωτικοποίησης θα πρέπει να μετατεθεί.
Συνέδριο για Ενέργεια
Εξάλλου, στο θέμα της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ και της ανάγκης του ανοίγματος της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας αναφέρθηκε χθες και ο α' αντιπρόεδρος του ΕΣΑΗ Ντίνος Μπενρουμπή, σε συνέδριο του Ινστιτούτου Ενέργειας Ν.α. Ευρώπης: περιέγραψε τα προβλήματα στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας κάνοντας λόγο για «ανασφάλεια εφοδιασμού» και τα απέδωσε στη συμπεριφορά της ΔΕΗ, που παρά το γεγονός της κατάργησης του μηχανισμού πληρωμής του μεταβλητού κόστους των ιδιωτικών μονάδων παραγωγής από φυσικό αέριο, προκειμένου η ΔΕΗ να παραγάγει ρεύμα με το φθηνό καύσιμο του λιγνίτη, εντούτοις κατεγράφη αύξηση της παραγωγής των σταθμών φυσικού αερίου της δημόσιας επιχείρησης.
«Εμείς αναγκαστήκαμε να περιορίσουμε τη λειτουργία των μονάδων μας καθώς συσσωρεύουμε ζημιές. Οι καταναλωτές δεν απολαμβάνουν φθηνότερο ρεύμα», είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΑΗ. Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι στην ΕΕ λαμβάνονται μέτρα για τη στήριξη των ιδιωτικών μονάδων παραγωγής ρεύματος, καθώς ήδη έχουν εμφανιστεί προβλήματα εφοδιασμού. Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου τόνισε ως μοναδική λύση την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Τέλος, η εταιρεία με πολυσέλιδη ανακοίνωσή της αμφισβητεί για μία ακόμη φορά την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου για την τιμή πώλησης ρεύματος προς το Αλουμίνιο της Ελλάδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου