Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Τρίτη, Δεκεμβρίου 17, 2013
Η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να βάλει μπροστά το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ όταν χιλιάδες πολίτες δεν έχουν ρεύμα, αλλά έρχεται αντιμέτωπη με το πρόβλημα που φωτίζουν οι εύλογες απορίες των εργαζομένων στην Επιχείρηση, οι οποίοι την καταγγέλλουν ευθέως για πολιτικές που στέρησαν το ρεύμα από χιλιάδες σπίτια και για λαϊκισμό.
Με δύο ανακοινώσεις τους, που πέρασαν απαρατήρητες στον ορυμαγδό των κυβερνητικών εξαγγελιών για την ανακούφιση των ευάλωτων καταναλωτών, οι εργαζόμενοι θέτουν δύο καυτά ερωτήματα:
* Αν η ΔΕΗ είχε ιδιωτικοποιηθεί, λένε, θα υπήρχε ιδιώτης να αναλάβει το κόστος του κοινωνικού τιμολογίου ή να δώσει μάλιστα δωρεάν ρεύμα; Τι θα γίνει αν η ΔΕΗ ιδιωτικοποιηθεί;
* Μπορεί η ΔΕΗ να παίζει ταυτόχρονα τον κοινωνικό της ρόλο και ταυτόχρονα να είναι φοροεισπράκτορας χαρατσιών και να χάνει κάθε χρόνο 200-300 εκατ. ευρώ από «πατέντες», όπως ο Μηχανισμός Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους (ΜΑΜΚ) και η Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ), «προς όφελος ιδιωτών παραγωγών»;
Τα ερωτήματα αυτά θέτουν, μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, σε δύο διαδοχικές ανακοινώσεις, της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και του Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Τεχνικής Εκπαίδευσης της Επιχείρησης, υπενθυμίζοντας ότι το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, που μόνον μια δημόσια επιχείρηση μπορεί να εγγυηθεί.
Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ο Σύλλογος Μηχανικών αναφέρει: «Εάν είχαν υλοποιηθεί τα κυβερνητικά σχέδια του υποτιθέμενου "ανοίγματος" της αγοράς ενέργειας (ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, δημιουργία μικρής ΔΕΗ με παραγωγή και πελάτες όπως προβλέπουν 30%, πώληση του 17% της εναπομείνασας ΔΕΗ ) με τη ΔΕΗ να μην μπορεί να παίξει τον ρόλο του τελευταίου καταφυγίου, θα μπορούσαν οι φωστήρες πολιτικοί να υποσχεθούν και να υλοποιήσουν τον κυρίαρχο ρόλο της που αφορά την κοινωνία;».
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση επιμένει πως η πορεία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ είναι σύμφωνη με όσα έχουν ανακοινωθεί (με τις τροποποιήσεις που προέκυψαν στο πλάνο εκχώρησης του ΑΔΜΗΕ) και παρά την προεκλογική υπόσχεση της Ν.Δ. ότι δεν θα πουληθούν τα δίκτυα...
Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, «παρακολουθούμε αυτές τις μέρες τραγικά γεγονότα, που αποκαλύπτουν την ενεργειακή φτώχεια χιλιάδων νοικοκυριών, σύμπτωμα της φτωχοποίησης ολοένα και περισσότερων τμημάτων του λαού μας. Οι μνημονιακές επιλογές που οδήγησαν τη χώρα και τους Ελληνες στην οικονομική εξαθλίωση και το μαρασμό, συνεχίζουν να δημιουργούν ανθρώπινα θύματα».
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καταλήγει με την καταγγελία ότι «οι κυβερνώντες (ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.) διαμόρφωσαν ένα θεσμικό πλαίσιο που "στραγγάλισε" τη μεγαλύτερη δημόσια επιχείρηση και συνεχίζει να την "τραυματίζει", προς όφελος των ιδιωτών παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου