Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2013
Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου «Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και Άλλες Διατάξεις».
Όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση, ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας των Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) στοχεύει στην καθολική φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, «δηλαδή στη φορολόγηση όλων των ακινήτων που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, ανεξαρτήτως της ηλεκτροδότησης ή μη, διευρύνοντας καθοριστικά με τον τρόπο αυτό τη φορολογητέα ύλη, με συνέπεια τη δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών στα φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες σε όλη τη χώρα».
Βάσει του σχεδίου, από το 2014 οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώνουν φόρους για κάθε ακίνητο που έχουν στην κατοχή τους ενώ όσων η ακίνητη περιουσία ξεπερνά τα 300.000 ευρώ θα καταβάλλουν και συμπληρωματικό φόρο.
Επί της ουσίας θεσπίζονται δύο νέοι φόροι με στόχο την είσπραξη 2,65 δισ. ευρώ.
Στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνεται διάταξη για τη μείωση του φόρου μεταβίβασης στο 3% από 10% που είναι σήμερα, παράταση της απόσυρσης για αυτοκίνητα, αυστηρές ποινές για όσα νομικά πρόσωπα δεν έχουν εναρμονιστεί με την ενιαία αρχή πληρωμών και σωρεία φορολογικών διατάξεων που διορθώνουν τον προηγούμενο νόμο για τη φορολογία εισοδήματος.
-----

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου