Τρίτη, Δεκεμβρίου 31, 2013

Ουρές προβλέπονται και σήμερα στις εφορίες όλης της χώρας για όσους επέλεξαν να διευθετήσουν τις εκκρεμότητές τους την τελευταία στιγμήΣχεδόν 1,5 εκατομμύριο ιδιοκτήτες οχημάτων δεν έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας - Εκπνέουν επίσης οι προθεσμίες για: φόρο εισοδήματος, πληρωμή ΦΑΠ, κατάθεση πινακίδων και έκδοση κλειδάριθμου

Με την αγωνία αν θα δοθεί κάποια ολιγοήμερη παράταση για τις εκκρεμότητες στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν μέχρι σήμερα το μεσημέρι βρίσκονται χιλιάδες φορολογούμενοι, που τις προηγούμενες ημέρες δεν κατάφεραν είτε από αμέλεια είτε από αδυναμία να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές τους με την εφορία.

Έναν επιπρόσθετο βραχνά αποτελεί το γεγονός ότι οι εφορίες σήμερα κατεβάζουν ρολά στις 12 το μεσημέρι (λόγω της ημιαργίας της παραμονής της Πρωτοχρονιάς) ενώ θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό και το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή, τις πρώτες δύο, δηλαδή, ημέρες του νέου έτους.

Και τα ανοιχτά μέτωπα δεν είναι λίγα: τέλη κυκλοφορίας, φόρος εισοδήματος, πληρωμή ΦΑΠ των ετών 2011-2012-2013, κατάθεση πινακίδων και έκδοση κλειδαρίθμων, είναι οι συναλλαγές με την εφορία η προθεσμία για τις οποίες εκπνέει σήμερα.

Η εικόνα των προηγούμενων ημερών σε εφορίες αλλά και τράπεζες προϊονίζει τις εικόνες που θα ζήσουν και σήμερα όσοι θελήσουν να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Ουρές, ουρές, ουρές και πάλι ουρές.

Ειδικά για τα τέλη κυκλοφορίας σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων η εικόνα που παρουσιάζει το σύστημα δεν δικαιολογεί παράταση μολονότι οι οδηγοί και ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν είχαν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι και τη Δευτέρα υπολογίζοντας σε περίπου 1,5 εκατομμύριο. Σε κάθε περίπτωση ο Χάρης Θεοχάρης, όμως, παρέπεμψε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, παραπέμποντας εκεί για το ενδεχόμενο παράτασης. Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής των τελών το πρόστιμο είναι ισόποσο της αξίας του σήματος.

Όσον αφορά την προμήθεια κλειδάριθμου ο κ. Θεοχάρης εξήγησε ότι δεν προβλέπεται πρόστιμο αλλά θα απενεργοποιηθούν όλοι οι παλιοί κωδικοί από την εφορία που σημαίνει ότι όποιος δεν προλάβει να πάρει νέο κλειδάριθμο, απλά δεν θα μπορεί να μπει στο σύστημα και θα πρέπει να υποβάλει νέο αίτημα.

 http://www.protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου