Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2013
Για το ρόλο και τα προβλήματα των ανεξάρτητων παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας μίλησε στο συνέδριο του ΙΕΝΕ «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2013»  ο αντιπρόεδρος του  ΕΣΑΗ Ντίνος Μπενρουμπή (Protergia ομίλου Μυτιληναίου).
Σύμφωνα με τα όσα είπε, μετά τις πρόσφατες αλλαγές στους μηχανισμούς της αγοράς, όπως η κατάργηση του μηχανισμού της πληρωμής του μεταβατικού κόστους συν ένα περιθώριο, προκαλείται ανασφάλεια εφοδιασμού ηλεκτρικής ενέργειας καθώς οι ιδιωτικές μονάδες αναγκάζονται να μη λειτουργούν.
Το μέτρο αυτό όπως είπε ο ίδιος, «ο Ρυθμιστής το απέσυρε πρόωρα, προφανώς υποκύπτοντας σε πιέσεις» και κυρίως πριν δρομολογηθεί η πρόσβαση και άλλων παικτών πλην της ΔΕΗ, στο λιγνίτη και τα υδροηλεκτρικά.
«Εμείς αναγκαστήκαμε να περιορίσουμε τη λειτουργία των μονάδων μας καθώς συσσωρεύουμε ζημιές. Οι καταναλωτές δεν απολαμβάνουν φθηνότερο ρεύμα», είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΑΗ. Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι στην ΕΕ λαμβάνονται μέτρα για τη στήριξη των ιδιωτικών μονάδων παραγωγής ρεύματος, καθώς ήδη έχουν εμφανιστεί προβλήματα εφοδιασμού.
Ο ΕΣΑΗ δεν θέλει χαριστικά μέτρα, τόνισε καταληκτικά ο κ. Μπενρουμπή, αλλά πρόσβαση σε λιγνίτη και νερά με όφελος για το δημόσιο ώστε να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός. Αν η πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ «γίνει σωστά και σε υψηλές τιμές, το δημόσιο θα πάρει λεφτά και θα έλθουν κι επενδύσεις», τόνισε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου