Πέμπτη, Δεκεμβρίου 12, 2013
Η ΔΕΗ εξακολουθεί να αρνείται την παροχή  των στοιχείων των νοικοκυριών, όπως ζητεί η ΚΕΔΕ,  στα οποία έχει γίνει διακοπή ρεύματος, επικαλούμενη τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων.  Ακατανόητη η στάση της όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές λέει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης.
Έχουν  ήδη ξεκινήσει, από την Τετάρτη, οι διαδικασίες για την άμεση επανασύνδεση 2.000 ευάλωτων καταναλωτών, αναφέρει η ΔΕΗ.
Νωρίτερα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Κώστας Ασκούνης, ζήτησε από τη ΔΕΗ να αποστείλει άμεσα στους δήμους τις καταστάσεις της με τα στοιχεία των νοικοκυριών στα οποία έχει γίνει διακοπή ρεύματος, ώστε να διασταυρωθούν με αυτά των Κοινωνικών Υπηρεσιών των ΟΤΑ και της Εκκλησίας.
Όπως ανέφερε ο κ. Ασκούνης, στη σύσκεψη του Σαββάτου στο ΥΠΕΚΑ οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ ζήτησαν με επιμονή από τη ΔΕΗ τις εν λόγω καταστάσεις, αλλά η Επιχείρηση «αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία, επικαλούμενη προσωπικά δεδομένα».
«Για μας είναι ακατανόητη η στάση αυτή της ΔΕΗ, όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ημέρα δεδομένων των δυσμενών καιρικών συνθηκών», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, καλώντας τη ΔΕΗ να αναλάβει τις ευθύνες της.
«Έκπληξη και απογοήτευση»
Η ΔΕΗ επισημαίνει σε αποψινή ανακοίνωση «έκπληξη και απογοήτευση» για τις δηλώσεις του Δημάρχου Καλλιθέας και Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Κ. Ασκούνη.
«Είναι απορίας άξιον ότι, ενώ γνωρίζει εκ των προτέρων την απάντηση, την οποία μάλιστα έλαβε στην ειδική για το θέμα σύσκεψη - η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο μετά από πρωτοβουλία του αρμόδιου υπουργού Ιωάννη Μανιάτη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ - συνεχίζει να επαναφέρει το θέμα αγνοώντας επιδεικτικά τη νομοθεσία για "ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα", την οποία ως επιχείρηση δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να παραβιάσουμε», αναφέρει η επιχείρηση.
Επίσης όπως ενημερώνει η ΔΕΗ, έχει ενημερώσει τους δήμους για τα στελέχη των ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ που θα συμμετέχουν με εκπροσώπους του κάθε Δήμου και της Περιφέρειας, προκειμένου να αξιολογούν άμεσα τις ανάγκες των ευάλωτων κοινωνικά πολιτών και να προβούν στην επανηλεκτροδότηση των κατοικιών τους.
Η ΔΕΗ, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της,αναμένει από τους δήμους να ορίσουν τους εκπροσώπους τους στις επιτροπές και να της αποστείλουν τις καταστάσεις των ευάλωτων πολιτών οι οποίοι έως την 1 Νοεμβρίου 2013 ήσαν καταγεγραμμένοι στα μητρώα των κοινωνικών υπηρεσιών και δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης, «όπως άλλωστε συμφωνήθηκε το περασμένο Σάββατο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΔΕΗ.
Ζητά τέλος από τον κ. Ασκούνη, «ως τον πλέον αρμόδιο, να ηγηθεί της προσπάθειας όλων των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με την Πολιτεία, την Περιφέρεια, το ΔΕΔΔΗΕ και τη ΔΕΗ να βοηθηθούν οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη».

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου