Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 27, 2013

Θα πληρώσουμε 1,5 δισ. ευρώ μέσα σε μια εβδομάδαΟύτε ένας, ούτε δύο, αλλά συνολικά τέσσερις φόροι πρέπει να πληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους - Τριπλό «χαράτσι»: οι δόσεις του ΦΑΠ, τα τέλη κυκλοφορίας και η δόση για το φόρο εισοδήματος «στεγνώνουν» τα πορτοφόλια - Ταλαιπωρία δίχως τέλος στις τράπεζες

Μέχρι την Πρωτοχρονιά απομένουν τέσσερις εργάσιμες ημέρες. Και σε αυτή την προθεσμία οι Έλληνες καλούμαστε να πληρώσουμε συνολικά 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ή αν προτιμάτε τα... “σπασμένα” τριών χρόνων σε φόρους, ειδικά τέλη, δόσεις και πανωτόκια!

Συγκεκριμένα, με βάση τους υπολογισμούς αλλά και τις προθεσμίες που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών, μέσα στις ελάχιστες ημέρες που απομένουν για να ολοκληρωθεί το 2013 οι Έλληνες φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν τη δόση του φόρου εισοδήματος, τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ τους για το 2014, την πέμπτη δόση του ΦΑΠ για τα έτη 2011 και 2012 και την τρίτη δόση του ΦΑΠ του έτους 2013, όπως επίσης και το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ των οποίων η προθεσμία πληρωμής λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Όλα αυτά υπολογίζονται πως θα ξεπεράσουν τα 1,5 δισ. ευρώ σε έσοδα για τα κρατικά ταμεία, υπό την προϋπόθεση βέβαια πως θα πληρωθούν στην ώρα τους, την ίδια στιγμή που από τη Δευτέρα οι ουρές και η ταλαιπωρία στις τράπεζες είναι άνευ προηγουμένου, αφού πέραν των πληρωμών φόρων των υπόχρεων, οι τράπεζες διεκπεραιώνουν το έργο της είσπραξης των τελών κυκλοφορίας ενώ παραλλήλως πληρώνουν συντάξεις των ταμείων.

Ειδικά για τα τέλη κυκλοφορίας τα μέχρι στιγμής στοιχεία από την Γενική Γραμματεία Εσόδων δείχνουν πως περίπου 2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες Ι.Χ και μοτοσυκλετών έχουν πληρώσει τα τέλη σε τράπεζες και τα ΕΛΤΑ, γεγονός που σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες θα πληρώσουν το... λογαριασμό άλλοι 3,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες! Νούμερο που ενδεχομένως να μειωθεί κατά τι εάν συνεχισθεί με αμείωτο ρυθμό ένα άλλο “ρεύμα”, αυτών που αδυνατώντας να πληρώσουν τα «τσουχτερά» τέλη κυκλοφορίας για τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητά τους καταθέτουν τις πινακίδες τους. Ήδη μέχρι σήμερα περισσότερα από 70.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν καταθέσει πινακίδες στις ΔΟΥ.

 http://www.protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου