Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Τρίτη, Νοεμβρίου 19, 2013
Η ελληνική βιομηχανία επιδιώκει να έχει μια συνολική τιμή για την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει και η οποία θα την καταστήσει ανταγωνιστική στις ευρωπαϊκές αγορές. Με αυτό το σκεπτικό κύκλοι της βιομηχανίας επισημαίνουν ότι η διεκδίκηση αυτή δεν θα εξαντληθεί σε σύγκρουση με τη ΔΕΗ. Αντίθετα, θεωρούν ότι συνιστά πολιτικό θέμα και υπό αυτήν την έννοια το παραπέμπουν στην ευθύνη του ΥΠΕΚΑ.
Σύμφων
α με πληροφορίες του energia.gr, η υψηλή τάση θα επιδιώξει να φέρει το θέμα της υπογραφής συμβάσεων με τη ΔΕΗ από τον καινούριο χρόνο και πάντως όταν θα έχει καταλαγιάσει η αντιπαλότητα ΔΕΗ-Αλουμίνιον για το θέμα της απόφασης της Διαιτησίας και κυρίως την προμήθεια ενέργειας από την πρώτη στη δεύτερη. Ήδη, το 99% της μέσης τάσης και δη οι μεγάλοι πελάτες με πάνω από 13 GW κατανάλωση έχουν κλείσει αυτήν την εκκρεμότητα με τη ΔΕΗ, εξασφαλίζοντας τιμολόγια ανάλογα με αυτά της υψηλής τάσης.
Αντίθετα, η υψηλή τάση, που αντιπροσωπεύει κατανάλωση 1500 GWh σε ετήσια βάση, δεν έχει υπογράψει συμβάσεις με τη ΔΕΗ, καθώς βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για το θέμα αυτό τα τελευταία τρία χρόνια. Η βιομηχανία, όπως έλεγαν πηγές της αγοράς στο energia.gr, δεν προτίθεται να αναγάγει το θέμα της τιμολόγησης ηλεκτρικής ενέργειας σε διαμάχη με τη ΔΕΗ. Αντίθετα, πιστεύει ότι η βιωσιμότητα της ελληνικής βιομηχανίας είναι πολιτική απόφαση. Αν η κυβέρνηση, επισημαίνεται, θέλει να εξακολουθήσει να υπάρχει βιομηχανικός ιστός στη χώρα θα πρέπει να αποφασίσει και τον τρόπο στήριξης του με ανταγωνιστικό ενεργειακό κόστος.

Πάντως, οι πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού ΠΕΚΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου, που έγιναν στη Βουλή, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση βουλευτή της αντιπολίτευσης, δημιουργούν αισιοδοξία στη βιομηχανία, ότι θα βρεθεί ικανοποιητική λύση. Ο κ. Παπαγεωργίου, αναφερόμενος στο θέμα της Διαιτησίας είπε ότι «το πώς θα αντιμετωπίσουμε την αγορά με το αποτέλεσμα αυτό, βεβαίως είναι κάτι καινούριο, είναι μία απόφαση που δημιουργεί κάποια αποτελέσματα τα οποία είναι σημαντικά τόσο για τη ΔΕΗ, όσο και για την αγορά. Και είμαστε αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη του πώς θα λειτουργήσει και κυρίως πώς θα λειτουργήσει η ΔΕΗ και όχι μόνο με τον συγκεκριμένο πελάτη που έχει, αλλά συνολικά με τη βιομηχανία και όχι μόνο». Ο ίδιος, ωστόσο, καταλήγοντας επισήμανε ότι «η υψηλή τάση είναι απελευθερωμένη. Είναι θέμα, δηλαδή, καθαρά διαδικασίας συμβάσεων και συνεννοήσεων μεταξύ των δύο εταιρειών. Αυτό είναι αποτέλεσμα το οποίο βοηθάει και τις βιομηχανίες και την ίδια τη ΔΕΗ».

 http://www.energia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου