Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2013
Στο ρόλο και τη διαχρονική αξία της ΔΕΗ αναφέρθηκε κατά την ομιλία του σε σημερινή ημερίδα του «Σπάρτακου» και της ΔΕΗ, με τίτλο «Ο ενεργειακός Σχεδιασμός της χώρας και η ανταγωνιστικότητα του λιγνίτη», ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης.
Ο υπουργός επεσήμανε πως «η ΔΕΗ θα εξακολουθήσει να αποτελεί το ενεργειακό πέπλο της χώρας», ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη που δημιουργείται σήμερα, η επιχείρηση να εξακολουθήσει να αποτελεί τον μεγαλύτερο ενεργειακό παίκτη, να είναι μια επιχείρηση κερδοφόρα και εξωστρεφής. Ο κ. Μανιάτης στάθηκε ιδιαίτερα στην σπουδαιότητα του ρόλου των εργαζομένων και της ΔΕΗ, που επί σειρά ετών έχουν δημιουργήσει «μια βάση, πάνω στην οποία με σωφροσύνη θα πρέπει να στηριχθούμε προκειμένου να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας», δήλωσε.
Μέσα από την ομιλία του ο υπουργός απεύθυνε κάλεσμα σε όλους να στηρίξουν τη ΔΕΗ, υπογραμμίζοντας πως «είναι χρέος να το κάνουμε προκειμένου η ΔΕΗ να μπορεί να είναι ο στυλοβάτης της εθνικής ανασυγκρότησης».\
Παράλληλα, αποκάλυψε ότι μία από τις βασικές προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. στον τομέα της ενέργειας θα είναι η μείωση του ενεργειακού κόστους για τη βιομηχανία πανευρωπαϊκά,
Ο υπουργός αποκάλυψε ότι προ ημερών είχε συνάντηση με εκπροσώπους της γαλλικής βιομηχανίας. «Από τη συζήτηση φάνηκε η τεράστια αγωνία και των γαλλικών βιομηχανιών, για το πως θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους μέσω της μείωσης το κόστους ενέργειας» ανέφερε ο υπουργός. «Για το τεράστιο αυτό πανευρωπαϊκό πρόβλημα, εμείς ως επικείμενη ευρωπαϊκή προεδρία πρέπει να εξετάσουμε και να καταφέρουμε να συνθέσουμε όλα τα ευρωπαϊκά πλεονεκτήματα», σημείωσε.
Σημειώνεται ότι οι εργασίες της ημερίδας ξεκίνησαν το πρωί στο «NOVOTEL» στην Αθήνα και αναμένεται να ολοκληρωθούν αργά το απόγευμα.
Στόχος των εμπλεκομένων και συμμετεχόντων -προερχόμενοι από την εγχώρια και ευρωπαϊκή ενεργειακή αγορά- δεν είναι άλλος από το να διατυπωθούν, να ακουστούν και να μελετηθούν οι προτάσεις και οι απόψεις που θα επιτρέψουν έναν μακροπρόθεσμο εποικοδομητικό διάλογο επί όλων των σχετικών θεμάτων.
Το δικό της βάρος στις εργασίες της ημερίδας δίνει η συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της EURACOAL Brian Ricketts, που μιλώντας για το λιγνίτη μεταξύ άλλων, σημείωσε πως «ο λιγνίτης είναι αυτός που παρέχει την ενεργειακή ασφάλεια στην παραγωγή Η/Ε, παράγει με ασφάλεια την πιο φθηνή κιλοβατώρα και η οικονομία επιβάλλει να χρησιμοποιούνται τέτοιου είδους καύσιμα».
Άκρως ενδιαφέρουσα επίσης, η εισήγηση του καθηγητή Αντώνη Φώσκολου, που ανάπτυξε και παρουσίασε τα πολλαπλά πλεονεκτήματα του λιγνίτη σε σχέση με άλλες πηγές, υπογραμμίζοντας ότι μόνο με τη χρήση του Εθνικού μας λιγνίτη -που υπάρχει σε αφθονία στα πλούσια κοιτάσματα και σε εξαιρετική ποιότητα- μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ισορροπία στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και να τη «θωρακίσουμε» από κάθε ενεργειακή «απειλή».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου