Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Τετάρτη, Νοεμβρίου 27, 2013

Ριζικές αλλαγές στο καθεστώς φορολόγησηςΌλες οι προτεινόμενες αλλαγές αναμένεται να υιοθετηθούν και να ισχύσουν για τα μεν τεκμήρια διαβίωσης από το οικονομικό έτος 2015 (εισοδήματα έτους 2104)

Ριζικές αλλαγές στο καθεστώς φορολόγησης της κατοχής και χρήσης ΙΧ αυτοκινήτων προωθεί το υπουργείο Οικονομικών με στόχο οι υπολογισμοί των πάσης φύσεως επιβαρύνσεων να γίνονται το επόμενο έτος με βάση τις αξίες των οχημάτων και όχι με βάση τον κυβισμό, όπως ισχύει σήμερα.

Όπως γράφει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», σύμφωνα με το σχέδιο που προωθείται, για να προσδιοριστούν τα ποσά των τεκμηρίων διαβίωσης, του φόρου πολυτελούς διαβίωσης και των τελών κυκλοφορίας θα λαμβάνονται υπόψη οι εργοστασιακές αξίες των ΙΧ αυτοκινήτων  και όχι ο κυβισμός, όπως συμβαίνει τώρα. Επίσης θα υπολογίζονται οι τιμοκατάλογοι που χρησιμοποιούν οι ασφαλιστικές εταιρείες για να υπολογίζουν τις αποζημιώσεις.

Επί των τιμών, που θα προσδιορίζονται με βάση τα παραπάνω στοιχεία θα εφαρμόζονται συντελεστές απομείωσης ανάλογα με τα έτη κυκλοφορίας.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, ενδέχεται να οδηγήσει στην αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων για τα αυτοκίνητα χαμηλού και μεσαίου κυβισμού και στη φορολογική ελάφρυνση των ΙΧ μεγάλου κυβισμού

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ήδη στο γραφείο του Γιώργου Μαυραγάνη υπάρχει έτοιμο το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που σχεδιάζει τις αλλαγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες επίσης, προτείνεται να αλλάξει ριζικά το σύστημα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας και με το να δίνεται η δυνατότητα σε όσους έχουν υποβάλει δήλωση ακινησίας να παίρνουν πίσω τις πινακίδες και να πληρώνουν τέλη μόνο για τους μήνες που υπολείπονται έως το τέλος του έτους.

Όλες οι προτεινόμενες αλλαγές αναμένεται να υιοθετηθούν και να ισχύσουν για τα μεν τεκμήρια διαβίωσης από το οικονομικό έτος 2015 (εισοδήματα έτους 2104), ενώ για το φόρο πολυτελούς διαβίωσης και τα τέλη κυκλοφορίας από το τέλος του 2014.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις από το  Newmoney.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου